Voor ouders

In gesprek met uw kind

U kent uw kind als geen ander. Waar is uw kind goed in, en wat wilt hij/zij later doen? Begeleidt hem of haar hierin en laat uw kind zelf kiezen wat goed is. De juiste keuze maken is belangrijk, maar niet bepalend voor de rest van de toekomst. Maak dit duidelijk en verlicht hiermee de druk om de juiste keuze te maken. 

Waarom GBS TEC?

Wij stoppen enorm veel tijd, geld en energie in onze studenten. En we zijn er nog enthousiast over ook! Maar waarom? Lees de goudeerlijke brief van Alber van Ekeren, directeur en eigenaar van GBS International.

Talentenscan

Wanneer u bij ons op oriëntatiegesprek komt, krijgt uw zoon of dochter een gratis talentenscan (t.w.v. € 75,-). Met behulp van deze uitgebreide scan van AMN Talentscan gaan we in overleg met uw zoon of dochter ondervinden of een technische opleiding bij uw kind past. 

Open dagen

Open dagen zijn dé kans om een goed idee te krijgen van de verschillende opleidingsrichtingen. Bij welke opleiding ziet u een twinkel in de ogen van uw kind verschijnen?

Studiekeuze

De studiekeuze die uw kind maakt is belangrijk voor zijn/haar toekomst. Daarom probeert u uw kind zoveel mogelijk te helpen bij het maken van een studiekeuze. Toch stopt 21% van de studenten vroegtijdig met de MBO-opleiding, vanwege een verkeerde studiekeuze. 

Bij GBS TEC snappen we dat het moeilijk is om op basis van een brochure en een open dag de juiste studiekeuze te maken. Als uw kind later de techniek in wilt maar nog niet precies weet wat, kan hij/zij de eerste 6 maanden gebruik maken van het oriëntatietraject. Daarmee loopt hij/zij geen studievertraging op, maar krijgt toch de kans om de praktijk van verspanen en montage te ervaren. 

Opleidingskosten

GBS TEC is onderdeel van het bedrijf GBS International. Dit bedrijf start deze school omdat het huidige onderwijssysteem niet meer voldoet aan de hedendaagse kwaliteitseisen. GBS groeit ieder jaar en daardoor heeft het bedrijf goed opgeleid personeel nodig. Het bedrijf gelooft in jonge mensen met veel kennis in hun vakgebied. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om de beste opleiding van Nederland te zijn. 

Het opleiden van studenten gaat dus gebeuren binnen GBS TEC. Het bedrijf investeert fors in goede leraren, nieuwe gereedschappen en moderne machines. Dat doet het bedrijf met een reden. GBS is op zoek naar jonge vakmensen voor te toekomst. 

De opleiding is dus heel duur, maar kost uw zoon of dochter geen geld. Natuurlijk hopen we daarentegen wel dat hij/zij de volle inzet geeft en na de opleiding een aantal jaar bij het bedrijf blijft werken, of zelfs tot het pensioen. Het kost dus niets en hij/zij is vrij om te gaan. 

100% baangarantie

Wanneer uw kind een diploma heeft in de techniek, zijn er legio kansen op een baan in de techniek. Bij GBS TEC durven we daarom te garanderen dat uw kind direct na de opleiding een arbeidscontract krijgt, bij GBS International of een ander technisch bedrijf in de regio. We zijn daarmee de enige opleider in de techniek die deze garantie geeft.

Toelatingsvoorwaarden

Om te kunnen starten met de opleiding bij GBS TEC, gelden de volgende toelatingseisen:

 • Basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg: uw kind heeft een VMBO-diploma
   

 • Theoretische leerweg: uw kind heeft een MAVO- of VMBO-diploma
   

 • Gemengde leerweg: uw kind heeft een MAVO-VBO- of VMBO-diploma
   

 • Je bent over naar 4 HAVO of 4 VWO

Aanmeldprocedure

Welke richting? Welke opleiding? Maatwerk? Veel werken of veel leren? Het zijn allemaal keuzes die voor u en voor uw kind best lastig zijn. Het zal uiteindelijk goed moeten voelen. Daarom gaan we graag met u en uw zoon/dochter in gesprek. 

 1. U en uw zoon of dochter vullen op de oriëntatiepagina het formulier in voor een oriëntatiegesprek.
   

 2. Jullie worden samen uitgenodigd op intakegesprek, waar we uw zoon of dochter beter leren kennen en de mogelijkheden doornemen. We kijken hier naar het complete plaatje, van lesstof tot de afstand die uw zoon of dochter iedere dag aflegt om op school te geraken.
   

 3. Misschien weten jullie al wat jullie kiezen, misschien willen jullie het thuis nog bespreken voordat jullie een keuze maken. 
   

 4. Wanneer jullie een keuze hebben gemaakt en jullie zijn overtuigd van GBS TEC, melden jullie uw zoon of dochter aan voor de opleiding.
   

 5. Wij verwerken de gegevens van uw zoon of dochter en spelen deze door aan de ROC instantie voldoet aan de toelatingseisen volgen de administratieve handelingen.
   

 6. Wanneer alles is afgerond is uw kind toegelaten tot de opleiding.

Leerarbeidsovereenkomst

Wanneer uw kind zijn of haar opleiding bij GBS TEC gaat volgen, komt hij of zij ook bij GBS in dienst. Dit noemt men een leerarbeidsovereenkomst.

Aanmelden voor een opleiding

Hebben u en uw kind een keuze gemaakt, en zijn jullie klaar om hem of haar aan te melden?

Let op

 • Studenten van GBS TEC ontvangen intensieve begeleiding in een uitdagend traject. Daarom zijn er ieder jaar maximaal 12 plaatsen beschikbaar.

 • Voor toelating tot de opleiding is een afgeronde talentenscan en een succesvol toelatingsgesprek vereist. Wanneer er aan beide kanten een klik is, wordt uw kind toegelaten tot de opleiding. 

Chat met ons

Een vraag of opmerking? Of gewoon zin om hallo te zeggen? Praat met ons via de live chatbox op deze pagina! Wij zijn ook 's avonds en in de weekenden bereikbaar.