Voor ouders

Als ouder zijnde ken je je kind als geen ander, en heb je er werkelijk alles voor over om je kind een mooie toekomst te geven.

Agnes verwijs.jpeg

Agnes Verwijs

"Toen mijn jongste zoon aan het einde van zijn vmbo ging kiezen voor een mbo opleiding hebben we ook nog met de directeur gepraat om zijn studiekeuze te overleggen. En mijn zoon volgt nu een werken-leren traject bij GBS. Dat was nog voordat GBS een eigen opleiding startte..."

Waarom GBS TEC?

 

Het overgrote deel van de samenleving is het er over eens. Als we ons zorgen maken, is dat meestal voor en over onze kinderen en niet over ons zelf. Onderwijs is naast gezondheidszorg en veiligheid het belangrijkste topic. Extra geld wordt vrijgemaakt voor onderwijs. En toch is de samenleving niet in staat om het onderwijs in de goede richting om te buigen. Nederland zakt in het lijstje van landen met een hoog onderwijs niveau. Het niveau van opleidingen daalt. En onderwijsinstellingen worden steeds groter terwijl iedereen bij goed onderwijs denkt aan kleinere klassen en scholen. Iedereen is het er over eens en toch drijven we in de verkeerde richting. 

Is dit geklaag als 'vroeger was alles beter'? Of is er tegenwoordig gewoon een kloof tussen praten en doen? Als er een schandaal naar boven komt, rent iedereen het hardst over schande te spreken, een noodverband wordt gelegd, maar het systeem blijft onveranderd en dendert voort. We roepen maar er gebeurt niets. 

Het onderwijssysteem is gericht op doorstroom van grote aantallen leerlingen. Snelle diplomering is belangrijker dat goed onderwijzen. Volle klassen en snelle doorgang is financieel aantrekkelijk. Individuele aandacht levert geen geld op. Ook het bedrijfsleven klaagt, maar ook zij doen dat uit eigen belang omdat zij alleen gericht zijn op snelle productiviteit. 

GBS is een bedrijf dat vanuit een passie wordt gedreven. Maar ook wij groeien snel en worden groter en groter. En we hebben belang bij jonge leerlingen. We hebben aantrekkingskracht tot de jeugd, dus we kregen veel BBL leerlingen. Ook wij denderden door in een systeem wat eigenlijk niet klopte. Maar af en toe nemen we afstand en vragen ons af waar we mee bezig zijn.

Het BBL traject is verworden tot een systeem waar 6 uur per week onderwijs op een ROC wordt gegeven en waar uw zoon of dochter de rest moet leren in het productiebedrijf. Daar doet een praktijkbegeleider zijn/haar best om uw kind iets bij te brengen. Maar onderwijs en praktijk sluiten niet op elkaar aan. De ROC's zijn fantastisch mooie onderwijsinstanties geworden, prachtige gebouwen, toegewijde docenten, maar als we kijken naar uw kind centraal of up-to-date machine's en tools? Dan is dat niet alleen vergeten, maar ook achtergesteld omdat het niet loont! Uw kind krijgt steeds meer digitaal les van achter een laptop. In het bedrijf is niet voldoende kennis aanwezig om in de overige uren buiten de 6 uur uw kind iets aan te leren. Want iemand iets leren, dat is een vak waar de ROC's voor waren uitgerust. Kortom, in onze ogen een ten dode opgeschreven systeem! 

Voor GBS is wellicht doorgaan in het bestaande systeem veel goedkoper dan het oprichten van een bedrijfsschool. Een bedrijfsschool met de meest moderne middelen ingericht voor een klein aantal leerlingen, zal waarschijnlijk 4x meer kosten. U als ouder hoeft er niet aan bij te dragen. Uw zoon of dochter ook niet. Uw kind kan na de opleiding zo naar de concurrent overstappen. Dus waarom doet GBS het?

Heel simpel. Wij doen niets voor geld. Wij laten ons leiden door passie. En wij geloven dat als we perfectie nastreven en de volle 100% geven, dat we dan automatisch direct of indirect geld zullen verdienen. Wij geloven dat als wij het talent van uw zoon of dochter ontwikkelen, dit vroeg of later ons ook positief beïnvloed. En gelukkig zit zo de wereld ook nog in elkaar. Als wij de beste leerlingen opleiden, draagt dat ook bij aan het verbeteren van GBS. 

Wij hebben geen verborgen agenda. Geen contracten met kleine letters. 

Als u uw zoon of dochter een gedegen betrouwbare veilige opleiding gunt, waar aandacht voor de mens en het echt willen leren van de mooiste nieuwste techniek centraal staat, dan moeten wij eens praten.

Wij hebben de passie om te laten zien dat wij een opleiding kunnen neerzetten waar iedereen straks vol lof over zal spreken. 

En wij dragen de verantwoordelijkheid dat uw kind veel zal leren, het erg naar zijn/haar zin zal hebben en waar de toekomst daarna veel mooier en zekerder zal zijn. 

 

Albèr van Ekeren  

GBS 

100% baangarantie

Wanneer uw kind een diploma heeft in de techniek, zijn er legio kansen op een baan in de techniek. Bij GBS TEC durven we daarom te garanderen dat uw kind direct na de opleiding een arbeidscontract krijgt, bij GBS International of een ander technisch bedrijf in de regio. We zijn daarmee de enige opleider in de techniek die deze garantie geeft.

Studiekeuze

De studiekeuze die uw kind maakt is belangrijk voor zijn/haar toekomst. Daarom probeert u uw kind zoveel mogelijk te helpen bij het maken van een studiekeuze. Toch stopt 21% van de studenten vroegtijdig met de MBO-opleiding, vanwege een verkeerde studiekeuze. 

Bij GBS TEC snappen we dat het moeilijk is om op basis van een brochure en een open dag de juiste studiekeuze te maken. Als uw kind later de techniek in wilt maar nog niet precies weet wat, kan hij/zij de eerste 6 maanden gebruik maken van het oriëntatietraject. Daarmee loopt hij/zij geen studievertraging op, maar krijgt toch de kans om de praktijk van verspanen en montage te ervaren. 

Opleidingskosten

GBS TEC is onderdeel van het bedrijf GBS International. Dit bedrijf start deze school omdat het huidige onderwijssysteem niet meer voldoet aan de hedendaagse kwaliteitseisen. GBS groeit ieder jaar en daardoor heeft het bedrijf goed opgeleid personeel nodig. Het bedrijf gelooft in jonge mensen met veel kennis in hun vakgebied. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om de beste opleiding van Nederland te zijn. 

Het opleiden van studenten gaat dus gebeuren binnen GBS TEC. Het bedrijf investeert fors in goede leraren, nieuwe gereedschappen en moderne machines. Dat doet het bedrijf met een reden. GBS is op zoek naar jonge vakmensen voor te toekomst. 

De opleiding is dus heel duur, maar kost uw zoon of dochter geen geld. Natuurlijk hopen we daarentegen wel dat hij/zij de volle inzet geeft en na de opleiding een aantal jaar bij het bedrijf blijft werken, of zelfs tot het pensioen. Het kost dus niets en hij/zij is vrij om te gaan. 

Locatie

De opleidingslocatie is aan de Hermanus Boerhaavestraat 16 in Oud-Beijerland. In een aangrenzend pand van het hoofdkantoor bevindt zich het praktijklokaal. 

Toelatingsvoorwaarden

Om te kunnen starten met de opleiding bij GBS TEC, gelden de volgende toelatingseisen:

 • Basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg: uw kind heeft een VMBO-diploma
   

 • Theoretische leerweg: uw kind heeft een MAVO- of VMBO-diploma
   

 • Gemengde leerweg: uw kind heeft een MAVO-VBO- of VMBO-diploma
   

 • Je bent over naar 4 HAVO of 4 VWO

Aanmeldprocedure

Welke richting? Welke opleiding? Maatwerk? Veel werken of veel leren? Het zijn allemaal keuzes die voor u en voor uw kind best lastig zijn. Het zal uiteindelijk goed moeten voelen. Daarom gaan we graag met u en uw zoon/dochter in gesprek. 

 1. U en uw zoon of dochter vullen op de oriëntatiepagina het formulier in voor een oriëntatiegesprek.
   

 2. Jullie worden samen uitgenodigd op intakegesprek, waar we uw zoon of dochter beter leren kennen en de mogelijkheden doornemen. We kijken hier naar het complete plaatje, van lesstof tot de afstand die uw zoon of dochter iedere dag aflegt om op school te geraken.
   

 3. Misschien weten jullie al wat jullie kiezen, misschien willen jullie het thuis nog bespreken voordat jullie een keuze maken. 
   

 4. Wanneer jullie een keuze hebben gemaakt en jullie zijn overtuigd van GBS TEC, melden jullie uw zoon of dochter aan voor de opleiding.
   

 5. Wij verwerken de gegevens van uw zoon of dochter en spelen deze door aan de ROC instantie voldoet aan de toelatingseisen volgen de administratieve handelingen.
   

 6. Wanneer alles is afgerond is uw kind toegelaten tot de opleiding.