ibrahim-rifath-OApHds2yEGQ-unsplash.jpg

Kosten en vergoeding

Kosten

GBS TEC is onderdeel van het bedrijf GBS International. Wij hebben GBS TEC opgezet omdat wij vinden dat het huidige onderwijssysteem niet meer voldoet aan de hedendaagse kwaliteitseisen. GBS groeit ieder jaar en daardoor heeft het bedrijf goed opgeleid personeel nodig. Het bedrijf gelooft in jonge mensen met veel kennis in hun vakgebied. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om de beste opleiding van Nederland te zijn.

Het opleiden van studenten gaat dus gebeuren binnen GBS TEC. Wij investeren fors in goede leraren, nieuwe gereedschappen en moderne machines. Dat doet het bedrijf met een reden. GBS International is op zoek naar jonge vakmensen voor te toekomst.

De opleiding is dus heel duur, maar kost jou geen geld. Natuurlijk hopen we daarentegen wel dat jij de volle inzet geeft en na de opleiding een aantal jaar bij het bedrijf blijft werken, of zelfs tot het pensioen.

Vergoeding

Als jij je opleiding bij GBS TEC start, kom je officieel bij GBS International in dienst middels een leerarbeidsovereenkomst. Hierin staat onder andere opgenomen welke vergoedingen jij ontvangt.

• Salaris

Vanaf de start van je opleiding ontvang je een salaris. Dit salaris bedraagt het minimum (jeugd)loon. De hoogte van dit salaris wordt halfjaarlijks aangepast aan de inflatie. Het actuele jeugdloon vind je hier.

• Vakantietoeslag

Bovenop je salaris ontvang je 8% vakantietoeslag.

• Opslag

In de tweede helft van de opleiding wordt het salaris met 10% verhoogd. Dit percentage staat los van leeftijd of inflatie.

• Reiskostenvergoeding

Als je met eigen vervoer komt, vergoeden wij de reiskosten van de woonplaats naar GBS TEC met € 0,15 per km. Indien je met het openbaar vervoer reist en geen recht op gratis reizen, vergoeden wij jouw OV-abonnement. Indien je met OV komt en wel recht hebt op gratis reizen, ontvang je geen vergoeding.

Studieschuld (alleen indien 18+)

Wij investeren enorm in jou als student en hopen vervolgens ook het vertrouwen van jou terug te krijgen. De opleidingskosten en salaris van deze opleiding komt neer op ongeveer 20.000 euro per jaar. Deze kosten komen voor onze rekening en hoef jij niet naar om te kijken mits je na afronding van de opleiding minimaal een aantal jaren blijft werken. Per jaar dat je na je opleiding bij ons werkt, los je 10.000 euro aan studieschuld af. Mocht je naar een andere werkgever willen, dan zal je de resterende studieschuld moeten betalen. Dan is een nieuwe werkgever daar wel toe bereid.

Als dit contract eindigt na het behalen van de studie en overgaat in een contract voor onbetaalde tijd, gaat deze passage vanzelfsprekend mee in het nieuwe contract. Ga je weg net op het moment van het behalen van het diploma, dan staat deze studieschuld. En indien we tussentijds eindigen omdat de studieresultaten onder niveau zijn, dan komt deze studieschuld te vervallen.