top of page
DSC00201.jpeg

Over ons

Over GBS International

Het in Oud-Beijerland en Schiedam gevestigde GBS International is gespecialiseerd in onderhoud aan tandwielkasten. We durven zelfs te zeggen dat we hier toonaangevend in zijn. En we zijn sinds 2008 op een missie. Voor is het niet winstmaximalisatie of marktaandeel veroveren dat het belangrijkst is. Nee, wij willen het mooiste bedrijf van de technische industrie zijn voor werknemers, klanten, en nu ook onze leerlingen. 

Over GBS TEC

GBS TEC is een MBO college in Oud-Beijerland, in 2020 opgericht door GBS International. Het opleidingencentrum is opgezet in samenwerking met adviseurs uit het technisch onderwijs. 

Naast het feit dat de overheid ons erkend als mbo opleiding, willen wij ons onderscheiden van de reeds bestaande mbo scholen. In de komende jaren willen wij bewijzen dat leerlingen bij GBS de beste technische mbo opleiding volgen van Nederland. Een diploma bij TEC is dan meer waard! 

Het ontstaan van GBS TEC

De opleiding van GBS TEC is ontstaan nadat wij ons realiseerden dat er zowel vanuit het bedrijfslven als vanuit de scholen zoveel meer te bieden valt aan mbo studenten. Bedrijven zijn erg goed om de praktijk te leren, maar de productie is de nr. 1 prioriteit en fouten worden niet geaccepteerd, iets wat cruciaal is als je iets nieuws leert. In het onderwijs hebben ze de kennis in huis, maar mist de dynamiek en vernieuwing, terwijl de wereld van techniek juist zo snel vernieuwt. Tegen de tijd dat studenten van school af komen is hetgeen dat ze geleerd hebben alweer ouderwets. Daarom wilde GBS International met een eigen opleidingen centrum het beste van beide werelden creëeren; een veilige omgeving om te leren en fouten te maken, maar dan wel met de vernieuwing en praktijk van het bedrijfsleven. 

DSC00706.jpeg

De 8 beloften

Werken met de nieuwste machines, baangarantie en theorie die je direct toepast in de praktijk. Bekijk deze en de andere beloften van GBS TEC!

Samenwerking met het Da Vinci College

Het ROC Da Vinci College is onze erkende opleidingspartner. Samen ontwikkelen wij GBS-vakspecifieke onderwijsplannen en lesmodules voor onze twee MBO opleidingen. Het Da Vinci College draagt zorg voor het examineren en het erkend diplomeren van onze leerlingen. Gezamenlijk verzorgen wij de onderwijsmodules. 

Het gezamenlijke doel is het efficiënt opleiden van vak volwassen leerlingen binnen de techniek en metaal industrie. 

Met deze samenwerking vormen wij een sterk team en zijn wij een enorme toevoeging in het technisch onderwijs binnen de Hoeksche Waard en de provincie Zuid Holland.

Da Vinci College Logo.png
bottom of page