top of page

open dagen MBO

Krijg meer informatie online

Waar vinden de open dagen mbo mbo plaats?

De opendeurdagen zullen dit jaar op een andere manier plaatsvinden dan voorheen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een ​​daadwerkelijke Open Dag & Avond te houden en daarom hebben wij diverse digitale mogelijkheden voor u georganiseerd. Zo leer je onze universiteit en de opleidingen 24/7 kennen, waar ook ter wereld.

Wat kun je verwachten tijdens deze open dagen mbo?

Voor onze bachelor- en masterstudenten hebben we een leuke week gecreëerd met activiteiten die variëren van programma-gerelateerde inhoud tot sociale interacties. Je ziet het personeel van de universiteit, docenten, studenten, studentambassadeurs, het team van het centrum voor internationale zaken en nog veel meer. Verder kunnen jij en je gezin verwachten dat je ziet hoe de opleiding waarin je geïnteresseerd bent eruit zal zien, de stages die je kunt doen, uitwisselingsplekken waar je naartoe kunt gaan, huisvesting waar je welkom bent tijdens je studie aan Rotterdam Business School. Voor onze masterstudenten kun je praten met je toekomstige docenten, met een toelatingsfunctionaris als je vragen hebt over wat je in je motivatiebrief moet zetten en nog veel meer.

 

Wanneer zijn de open dagen mbo?

Maandag 16 november beginnen we met de open dagen mbo en we gaan door tot later in het jaar 2021

 

Hoe registreer ik me en blijf ik op de hoogte van de open dagen mbo?

Schrijf je hier in als je interesse hebt in een techniek opleiding en de open dagen mbo wilt bezoeken

Schrijf je hier in als je interesse hebt in verspanersopleiding en de open dagen mbo wilt bezoeken.

 

Nadat je je hebt aangemeld, verwacht je een uitnodiging met een overzicht van alle activiteiten die gedurende de week plaatsvinden. Elke activiteit heeft een andere tijd en datum en een link waarop u kunt klikken om er deel van uit te maken. Een deel van de activiteiten vindt plaats op Zoom en een aantal via Webinargeek. U hoeft niet te benadrukken hoe u toegang krijgt tot de programma's, want u hoeft niets anders te doen dan op de link te klikken van de gewenste activiteit waaraan u wilt deelnemen.

Komt in november: de online open dagen mbo! Waar je al onze bacheloropleidingen kunt ontdekken en met ons mee kunt doen aan live online evenementen en themaweken. Vanwege COVID-19 zijn er in 2020-2021 geen evenementen op de campus: het open dagen mbo is een online versie van onze reguliere open dag evenementen.

Waarom open dagen mbo op school belangrijk is

Naarmate kinderen ouder worden, nemen minder ouders de moeite om op open dagen mbo te verschijnen. Lees waarom dit een probleem is.

 

Delen op Facebook

Deel op Pinterest

Deel op Twitter

Deel via e-mail

Deel met meer

Q

Ik woonde onlangs de bezoekende / open klasdag van de school van mijn dochter bij. (Ze zit in de zesde klas van een middelbare school.) Ik had de datum op onze gezinskalender geschreven toen ik hem zag staan ​​op de kalender van het schooldistrict die naar alle bewoners werd gestuurd. Ik bleek DE ENIGE ouder in de hele middelbare school te zijn die die dag kwam opdagen. Mijn dochter was natuurlijk gekrenkt en woedend op mij. Ik was verbijsterd. Toen ik de docenten vroeg of dit bij de cursus paste, haalden ze het gewoon van zich af. Toen ik de directeur belde om te vragen wat de deal was, was hij ontwijkend. Ik ben gefrustreerd en wil volgend jaar niet missen wat ik als een belangrijk onderdeel van mijn ouderbetrokkenheid beschouw. Eventuele suggesties?

Het is jammer maar waar dat hoe hoger het cijfer, hoe minder ouders op open dagen mbo en andere voorlichtingsbijeenkomsten verschijnen. De meeste bijeenkomsten op de kleuterschool en de eerste klas worden goed bezocht door ouders. Tegen de tijd dat een kind een paar jaar op school zit, is de opkomst van de ouders afgenomen. Als ouders betrokken zijn bij andere schoolactiviteiten, zoals een band, denken ze soms dat ze de open dagen mbo-achtige functies niet hoeven bij te wonen.

De school en leraren bereiden zich echter wel voor op deze evenementen, en ik moedig je aan om de volgende keer een andere ouder bij te wonen en uit te nodigen. Onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat de scholen die het meest succesvol zijn, een hoog percentage ouderbetrokkenheid hebben. Woon bijeenkomsten bij waarin u geïnteresseerd bent en zoek vervolgens organisaties binnen de school. Als uw kind geïnteresseerd is in of deelneemt aan activiteiten zoals band, sport of een andere naschoolse activiteit, wilt u die groep misschien steunen.

Tips voor open dagen mbo en Back to School Night

Leer hoe u zich kunt voorbereiden op een geslaagde Back-to-School Night of open dagen mbo! Op deze pagina (die is overgenomen uit het boek The Cornerstone) vind je tips en trucs om ouders zich welkom te laten voelen, om te gaan met kleine kinderen die aanwezig zijn en om een ​​boeiende en gedenkwaardige presentatie te creëren.

Een informatief, stressvrij evenement houden voor gezinnen

 

open dagen mbo (of Back-To-School Night) kan een bron van grote stress zijn voor leerkrachten die er een hekel aan hebben om voor een groep volwassenen te spreken. Het is normaal om zenuwachtig te zijn en bezorgd te zijn over het creëren van een goede indruk op de gezinnen waarmee je een heel schooljaar zult moeten samenwerken. Een van de belangrijkste elementen van een succesvol open dagen mbo is dat je persoonlijkheid naar voren komt, zodat ouders een echte connectie kunnen maken met jou als persoon die om hun kinderen geeft. De volgende richtlijnen helpen je om je kalm en voorbereid te voelen, zodat je koppels kunt laten

 

Hoe u een virtueel open dagen mbo organiseert voor uw school

TL; DR

De opkomst van het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft het aantal scholen verstoord. Open dagen en andere soorten inschrijvingsevenementen die voorheen persoonlijk zouden worden gehouden, kunnen niet langer plaatsvinden vanwege het risico van verspreiding van het virus. Gelukkig kunnen scholen naar virtuele open huizen draaien om gezinnen aan te trekken en stoelen te vullen. Hier verkennen we:

* Wat bedoelen we met een virtueel open dagen mbo?

* Wat scholen nodig hebben om een ​​virtueel open dagen mbo te realiseren

* Individuele stappen die scholen kunnen nemen om hun eerste virtuele open dagen mbo te houden

Als je werkt in een toelatings-, inschrijvings- of communicatiecapaciteit op een particuliere of onafhankelijke basisschool, dan weet je als geen ander hoe ontwrichtend de pandemie is geweest.

Niet alleen moest uw school dit voorjaar snel overschakelen op afstandsonderwijs en een groot aantal noodplannen voor de herfst opstellen, maar de typische evenementen die u normaal gesproken organiseert om nieuwe ouders en gezinnen aan te trekken, zijn geannuleerd vanwege het risico op virale infectie. .

Met name persoonlijke open dagen vormden waarschijnlijk een centraal onderdeel van uw inschrijvingsstrategie. Het is alleen maar logisch: een open dagen mbo geeft je de mogelijkheid om ouders en studenten naar je school en naar je campus te halen, waar je vertrouwen kunt opbouwen en hen kunt koesteren om een ​​aanvraag in te dienen. Nu dit sleutelstuk van de puzzel ontbreekt, is het gemakkelijk om je onzeker te voelen en je zorgen te maken over hoe je open stoelen op je school gaat vullen.

Ons antwoord: het hosten van een virtueel open dagen mbo.

Door opnieuw na te denken over wat het betekent om een ​​open dagen mbo voor je school te organiseren, kun je geschikte, voor de missie geschikte gezinnen aantrekken en eventuele hiaten opvullen die er nog zijn voor de herfst.

Wat is een open dagen mbo?

Een virtueel open dagen mbo is precies zoals het klinkt: een open dagen mbo dat een school virtueel op afstand organiseert via een soort videoconferentiesoftware.

De term kan ook van toepassing zijn op andere soorten evenementen voor schoolinschrijving, zoals vraag- en antwoordsessies, drop-ins, walk-ins en meer.

In plaats van een persoonlijk open dagen mbo, geeft een virtuele open dagen mbo inschrijvings- en toelatingsprofessionals op een school de mogelijkheid om in contact te komen met gezinnen die actief nadenken over de school. Door deze verbinding te maken, kan het gezin een naam, gezicht en stem aan de school geven, waardoor het voor de school gemakkelijker wordt om een ​​vertrouwensrelatie op te bouwen die ze tijdens het toelatingsproces kunnen gebruiken.

Hoewel virtuele open huizen essentieel zijn gebleken tijdens de coronaviruspandemie, is er waarschijnlijk nog een geval voor, zelfs nadat het risico van virale overdracht is geweken. Gezinnen die vanwege werkverplichtingen geen persoonlijk evenement kunnen bijwonen, en personen die naar een nieuw schooldistrict verhuizen maar nog niet lokaal zijn, kunnen virtuele evenementen bijzonder nuttig vinden.

 

Wat je nodig hebt om een  open dagen mbo te organiseren

Bent u geïnteresseerd in het opzetten van een virtuele open dag voor uw school? Voordat u begint met het doorlopen van de onderstaande stappen, moet u ervoor zorgen dat u toegang heeft tot een aantal dingen:

* Een platform voor virtuele communicatie: dit is het platform waarover de virtuele open dagen mbo zal plaatsvinden. We raden Zoom aan, omdat het platform uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken is, integreert met veel andere tools en je de virtuele ervaring kunt aanpassen zodat het past bij je schoolbranding. Dat gezegd hebbende, andere oplossingen, zoals Skype of GoToMeeting, kunnen ook goed werken.

* Een platform voor het maken van registratiepagina's en formulieren: het hele punt van het hosten van een virtueel open dagen mbo is het verzamelen van de contactgegevens van gezinnen die uw school overwegen. Om dit te doen, heb je een platform nodig waarmee je een bestemmingspagina met een merk kunt bouwen die is ontworpen om het evenement te promoten en registratie aan te moedigen, dat een ingebed registratieformulier zou bevatten. Hiervoor raden we HubSpot aan (en leg hieronder uit waarom).

* Een platform voor e-mailcommunicatie: zodra u de contactgegevens van geïnteresseerde gezinnen heeft verzameld, kunt u marketing voor hen per e-mail beginnen. Nogmaals, we raden HubSpot aan voor deze functionaliteit.

* Een Facebook-bedrijfsprofiel: hiermee kunt u advertenties op Facebook en Instagram weergeven, wat een belangrijk onderdeel zal blijken te zijn van het krijgen van geïnteresseerde gezinnen om zich aan te melden voor uw open dagen mbo.

 

De tactische, stapsgewijze handleiding voor het organiseren van een virtueel open dagen mbo voor uw school

1. Bepaal het formaat voor uw evenement.

Een virtueel open dagen mbo kan verschillende vormen aannemen, die elk waarschijnlijk geschikt zijn voor ouders in verschillende stadia van hun schoolselectieproces. Uw eerste stap is het bepalen van het format dat uw evenement zal volgen, zodat u taal kunt maken die in dat format spreekt.

Enkele voorbeelden van formaten die u zou kunnen overwegen, zijn:

* Een eenvoudige vraag-en-antwoordsessie waar bezoekers vragen kunnen stellen aan de toelatingsadviseur, studenten of docenten

* Een discussie of presentatie op basis van een dia-deck

* Een virtuele rondleiding door uw school en campus

Je zou zelfs kunnen besluiten dat jij

Bovendien moet u beslissen wie van uw team bij de open dag betrokken zal zijn. Worden het toelatingsadviseurs? Leden van het communicatieteam? De directeur of het hoofd van de school? Leraren? U heeft deze gegevens nodig voordat u aan de slag gaat.

2. Bepaal uw schema.

Om uw evenement effectief te promoten en alle back-end-assets te bouwen die u nodig heeft, moet u uw planning bepalen. Kies datums en tijden voor elk van de virtuele open dagen die u wilt organiseren, en plan ze vervolgens in de tool die u gaat gebruiken om het evenement te organiseren (bijvoorbeeld Zoom).

 

Identificeer en verfijn de merkstem van uw school door ons gratis werkblad te downloaden!

Weet u niet zeker wanneer u uw evenementen moet organiseren? We raden je aan om verschillende tijden en dagen van de week aan te bieden, zodat ouders meerdere opties hebben die in hun schema passen.

U kunt bijvoorbeeld één evenement overdag aanbieden, zodat ouders die 's nachts werken, aanwezig kunnen zijn, en één evenement' s nachts, zodat ouders die overdag werken kunnen bijwonen. Je kunt ook een evenement doordeweeks aanbieden en een tweede in het weekend, opnieuw om ervoor te zorgen dat iedereen die wil bijwonen, de kans krijgt.

3. Bouw de conversietrechter.

De conversietrechter is de volledige lijst met activa waarmee een aanstaande ouder of gezin zal communiceren wanneer ze besluiten zich aan te melden voor uw virtuele open dagen mbo. De belangrijkste componenten ervan zijn uw formulier, uw bestemmingspagina, uw bedankpagina en uw call-to-action (CTA's).

Het formulier opbouwen

Formulieren zijn hoe je de contactgegevens van alle bezoekers vastlegt, die je nodig hebt als je van plan bent om met die personen contact op te nemen of op de markt te brengen. Je formulier moet op zijn minst om de naam, het e-mailadres en het telefoonnummer van de bezoeker vragen, maar het kan ook zinvol zijn om andere relevante informatie te vragen, zoals:

* De naam van hun kind

* Het huidige cijfer van hun kind

* De naam van de huidige school van hun kind

* Eventuele vragen van de bezoeker

Als je meerdere evenementen aanbiedt, moet je formulier de bezoeker ook vragen om het evenement te selecteren dat hij wil bijwonen. Hierdoor heb je één formulier en één bestemmingspagina voor meerdere evenementen - en wie houdt er niet van efficiëntie?

 

Welke tool u ook gebruikt, we raden u aan een formulier te gebruiken waarmee u a.) Een automatisch verzonden bevestigingsmail naar de registrant kunt sturen en b.) De registrant doorverwijst naar een bevestigingspagina die hem bedankt voor zijn interesse, en hem doorverwijst naar andere middelen om te verkennen. Als uw huidige CMS-platform deze mogelijkheid niet biedt, kan het zinvol zijn om een ​​oplossing zoals HubSpot's gratis Form Builder toe te voegen.

Uw bestemmingspagina ontwerpen

Uw bestemmingspagina moet worden ontworpen met één doel voor ogen: uw lezer overtuigen om de gewenste volgende stap te zetten. In dit geval wilt u dat ze het formulier invullen en zich aanmelden voor uw virtuele open dagen mbo.

Om dat te doen, moet uw bestemmingspagina heel snel het open dagen mbo introduceren en de waarde uitleggen die de persoon zal ontvangen door aanwezig te zijn. U kunt ook een klein beetje tijd besteden aan het voorlichten over uw school en gemeenschap. Het moet dan alle relevante details en het formulier bevatten. Bonuspunten voor het opnemen van ambitieuze afbeeldingen van uw gelukkige studenten die aan het leren zijn, wat de lezer een grote bijdrage kan leveren aan het opbouwen van een emotionele band met uw school.

Belangrijke onderdelen:

* Een waardevoorstel

* Details over uw evenement

* Details over uw school en gemeenschap

* Het formulier

Het is belangrijk op te merken dat uw bestemmingspagina erg gefocust moet zijn. Het zou slechts één call-to-action moeten hebben: om u aan te melden voor uw virtuele open dagen mbo. Als u meerdere CTA's toevoegt, wordt uw berichten alleen maar verwaterd.

bedanktpagina voor open dagen mbo

Bij het verzenden van het formulier ontvangt de lezer ofwel een inline bedankbericht (zoals in, ze zien het bericht op het scherm dat bevestigt dat ze het formulier hebben verzonden) of ze worden doorgestuurd naar een bedankpagina. Hoewel dit niet per se noodzakelijk is, raden we u altijd aan om te kiezen voor de bedankpagina.

Waarom? Omdat een bedankpagina onmiddellijke waarde toevoegt aan de gebruiker en je de mogelijkheid geeft om ze verder op de reis te koesteren.

In het geval van een virtuele open dag, moet de bedankpagina minimaal details bevatten over wanneer het evenement zal plaatsvinden en hoe de gebruiker kan inloggen. Maar u kunt meer waarde toevoegen door een link op te nemen om een ​​brochure over uw school, of een pagina over financiële hulp, of andere bezittingen die je hebt die waardevol kunnen zijn. Als u een actieve blog heeft, kunt u links naar die inhoud opnemen. En u kunt natuurlijk een call-to-action opnemen om te solliciteren, zodat iedereen die er klaar voor is de volgende stap kan zetten.

CTA's bouwen

Zodra u al het andere heeft gebouwd, moet u ook een reeks call-to-action ontwerpen en bouwen die u op uw hele website kunt gebruiken. Deze CTA's moeten iedereen die erop klikt naar de bestemmingspagina leiden, waar ze zich kunnen aanmelden voor uw 

GBS TEC - Fotograaf AR Radings Capture Life - DSC06583- WEB .jpg

Open dagen

IMG_4258.jpg

Oriënteren op een unieke manier

De open dagen van GBS TEC zijn uniek. Je ontvangt er meer dan alleen antwoord op al je vragen. Je krijgt namelijk ook een rondleiding door onze grote fabriekshal. Je loopt dus midden in het échte werk! Dat maak je alleen mee bij een school als TEC.

Wanneer

Dinsdag 28 november

Zaterdag 20 januari

Zaterdag 2 maart

De open dagen voor dit jaar zitten er weer op. Wil je toch een kijkje komen nemen? Neem dan contact op voor een oriëntatiebezoek.

16:00 - 20:00

10:00 - 14:00

10:00 - 14:00

Waar

GBS Technical Education Center

Hermanus Boerhaavestraat 16

3261 ME Oud-Beijerland

Lucas_Praktijkbegeleider_edited.jpg

Ontdek GBS TEC

Onze studenten en docenten staan voor je klaar om je maximaal te informeren. Bijvoorbeeld als je wilt weten wat je kunt worden met een opleiding van GBS TEC, hoe het studieprogramma eruitziet, hoe het zit met de begeleiding en al je andere vragen.

bottom of page