top of page
Mark_Praktijkbegeleider.jpg

Machines en gereedschap

GBS TEC - Fotograaf AR Radings Capture Life - DSC06764- WEB .jpg

Voorbereiden op de toekomst

Naast het trainen van nieuwe jonge medewerkers bij GBS TEC, willen wij de opleidingen ook inrichten voor de toekomst van GBS International. Daarom stoppen wij als enige bedrijf in onze sector nu zoveel tijd en energie in de opleidingen van GBS TEC.

Technicus Engineering - Design & Manufacturing

Freesbanken

Met de DMG Mori DMU 50 werk je met een 5-assige freesbank waarop je complexe werkstukken maakt. Een hypermoderne machine die zelfs bij bedrijven in de industrie nog uniek is. Laat staan binnen een opleiding.

De CMX 600 V is een 3-assige freesbank met voorbereiding op de 4e as. Met deze machine bereid je jezelf voor voor het meeste freeswerk dat je gaat doen na je opleiding. Daarnaast is het een mooie stap voordat je leert werken met een 5-assige freesbank.

cncfreesbank4klein_edited.jpg
GBS TEC - Fotograaf AR Radings Capture Life - DSC06764- WEB .jpg

Naast de twee freesmachines hebben wij 6 DMG MORI TrainingBoxes. Met deze simulatie-consoles kan je oefenen met programmeren en simuleren. Het mooie aan de TrainingBox is, dat je met bijna iedere freesmachine kan oefenen.

DMG MORI TrainingBox

Draaibanken

Bij GBS TEC leer je werken met twee draaibanken, een (computergestuurde) cnc-draaibank en een conventionele draaibank. 

Conventionele draaibank

Om conventioneel te leren draaien, werk je met een Winho L-serie, met een afstand van 2000mm tussen de centers. Hiermee wordt je uitgedaagd om  te leren gaan met bepaalde valkuilen, zoals het gebruik van brillen ter ondersteuning van lange en dunne werkstukken. Iets dat je normaal gesproken pas leert als je meer ervaring hebt.

convdraaibank5klein.jpg

CNC-draaibank

Met de cnc-draaibank, een Doosan Puma 3100 LY met Fanuc besturing, leer je metalen assen te bewerken door een programma in te stellen dat vervolgens precies doet wat jij wilt. Een zware machine met als extra toevoeging een y-as, waardoor je ook hier een extra complexiteit toevoegt. Je leert hierdoor assen ook te frezen, een bewerking die zelfs ervaren draaiers niet altijd beheersen!  

GBS TEC - Fotograaf AR Radings Capture Life - DSC06665- WEB .jpg

Technicus Engineering - Drive Technology

Gereedschap

Ook voor studenten Technicus Engineering - Drive Technology is al het nodige gereedschap aanwezig. Boren, veilen, zagen, meten tot op een 100ste van een mm nauwkeurig, je leert het allemaal met goed en nieuw materiaal!

GBS TEC - Fotograaf AR Radings Capture Life - DSC06916- WEB .jpg
GBS TEC - Fotograaf AR Radings Capture Life - DSC06323- WEB .jpg
bottom of page