top of page
amy-hirschi-frDwhQc9Stk-unsplash.jpg

Testimonials van ouders

Agnes verwijs.jpeg

Agnes Verwijs

3 februari 2020 - GBS start september 2020 met het geven van een eigen opleiding. Echter, het bedrijf heeft al jarenlange ervaring met het scholen van jongens in de metaal. Wij spraken Agnes, waarvan de oudste zoon het vak heeft geleerd bij GBS, en de jongste zoon het vak op dit moment leert. 

Hoe heeft u GBS leren kennen?

Marcel, mijn oudste zoon zat 10 jaar geleden op het Wartburg College, waar hij VMBO deed. Hij kwam toen bij GBS terecht voor zijn snuffelstage, en zodoende heb ik GBS leren kennen.

 

Wat was hetgene dat u aansprak aan GBS?

Het bedrijf was vanaf het eerste moment heel erg betrokken, met oog voor de mensen die bij ze in dienst komen, ook met Marcel als snuffelstagiair zijnde. Marcel had al eerder een snuffelstage gehad, maar daar mocht hij eigenlijk alleen een beetje vegen. Toen hij bij GBS kwam voor zijn stage kreeg hij ook echt dingen te doen waar hij van leerde. Een verspaner achter de machine nam hem op sleeptouw, en liet hem zien hoe alles werkt. Uiteindelijk heeft Marcel daarin ook een opleiding gedaan. 

 

Hoe denkt u nu over GBS?

Ik vind het een fantastisch bedrijf. Ik zeg wel eens tegen mijn man, ‘zou je er ook niet gaan werken?’. Als ik zie wat er voor de mensen gedaan wordt, ook qua personeelsuitjes enzo, dan is dat uniek. Toen mijn jongste zoon aan het einde van zijn vmbo ging kiezen voor een mbo opleiding hebben we ook nog met de directeur gepraat om zijn studiekeuze te overleggen. En mijn zoon volgt nu een werken-leren traject bij GBS. Dat was nog voordat GBS een eigen opleiding startte.

 

Wat vind u ervan dat GBS een school start?

Ik vind het een mooie aanvulling op het bedrijf. Ik denk ook dat als je het zelf in eigen handen hebt, dat je hele kundige en goede werknemers op kan leiden, en dat je de leerlingen zelf veel meer betrokken hebt dan bij een aparte school. Een school heeft verder niks met het bedrijfsleven van doen, die zet het sowieso vaak iets anders neer. Die leerlingen zitten allemaal in de puberteit, en die hebben geen zin om te leren. Ik denk dat een echte school aan een bedrijf dan een ideale combinatie is. 

bottom of page