top of page

Nieuwe freesmachines TEC bereiden GBS voor op de toekomst

Gisteren hebben wij een afspraak gemaakt met DMG Mori over de aanschaf van twee freesmachines.DMU 50

De DMG Mori DMU 50 is een een 5-assige freesbank waarop we complexe werkstukken kunnen maken. Deze machine is een kleinere uitvoering van de Mori Seiki NMV 8000 DCG, die wij al in onze fabriekshal hebben staan, en werkt volgens het zelfde principe.


CMX 600 V

De CMX 600 V is een 3-assige freesbank met voorbereiding op de 4e as, welke lijkt op de Mori Seiki NVX5100, die wij ook in onze fabriekshal hebben staan. 


DMG MORI TrainingBox

Naast de aanschaf van de twee freesmachines hebben wij 6 simulatie consoles gekocht. Hiermee kunnen de leerlingen oefenen met programmeren en simuleren. Met deze consoles kunnen we de bovenstaande 2 machines simuleren, maar ook bijvoorbeeld de grotere Mori Seiki NMV 8000 DCG, welke over een andere besturingssoftware beschikt. 


GBS TEC machinepark: aansluiting met de fabriekshal en voorbereiding op de toekomst

Vorige week hebben wij twee draaibanken aangeschaft bij Dormac. Dat waren een kleine conventionele draaibank om de beginner-lessen op te volgen en het ‘reparatie’ draaien van lange slanke assen op te trainen. De grote Doosan draaibank is een zware machine met een y-as waardoor we daarop ook rondsels kunnen frezen. 


Al met al zijn deze machines bij elkaar goed voor een investering van 500.000 euro. Ik denk dat we daarmee kunnen stellen dat GBS TEC is voorzien van de meest nieuwe en ook complexe machines. U zult begrijpen dat het een dure opleiding wordt. 


Wij hebben gekozen om de draaibanken en freesmachines te splitsen over twee leveranciers. Op het gebied van draaibanken heeft Doosan een goede referentie en daarvan hebben wij in de fabriekshal twee banken staan die goed bevallen. Wij hebben voor het frezen gekozen voor DMG Mori. Enerzijds omdat wij daarmee aansluiting houden op de huidige Mori's waar we bij ons in de hal mee werken, maar anderzijds willen we de deur openzetten voor nieuwe investeringen. 


GBS zal in de komende tijd een tweetal machines in de fabriekshal (een 5 meter freesbank en een kotterbank) moeten gaan vervangen. Tegelijkertijd zie ik dat de bezetting van de Mori 5-asser steeds beter wordt. Natuurlijk ook dankzij de collega's achter die banken die uitstekend werk leveren.


Kortom, naast de training van nieuwe jonge medewerkers bij GBS TEC, wil ik de opleidingen ook inrichten voor de toekomst van GBS. Voor de nieuwe generatie machines. Daarom stoppen wij als enige bedrijf in onze sector nu zoveel geld in de opleidingen van TEC. Want zonder brains, opleidingen, en nieuw talent kunnen we dat niet aan. Ik merk aan mijzelf dat bijvoorbeeld programmeren op 58 jarige leeftijd minder snel gaat dat toen ik 30 jaar was. Ik probeer de jeugd nog wel slimmer af te zijn, maar ze zijn me wel aan het inhalen.


Alber van Ekeren

Directeur GBS International

Comments


bottom of page