top of page

Nieuwe bovenloopkranen en eerste praktijkbegeleider bekend voor GBS TEC

Een nieuwe week, nieuwe gebeurtenissen voor GBS TEC. Gezien het schooljaar op 31 augustus begint voor de studenten van GBS TEC, zit de vaart er aardig in met alle werkzaamheden rond de nieuwe school.

Nieuwe kranen

Deze week werden nieuwe drie nieuwe bovenloopkranen geïnstalleerd in het pand van GBS TEC. De ABUS kranen werden geplaatst boven de plekken waar werkcellen van de service engineers worden gemaakt. Op deze manier kunnen de service engineers van de toekomst in hun eerste jaar al ervaring opdoen met werkstukken tot 2 ton. Dit gaat ze helpen wanneer ze in hun tweede jaar een deel van de week mee gaan draaien met de werkplaats van GBS in Oud-Beijerland.Documentatie van werkstukken

De aanstelling van een praktijkbegeleider liet wat langer op zich wachten dan aanvankelijk werd gedacht. Daarom legde Wijnand tijdelijk zijn werk als projectleider neer om voorbereidend werk te verrichten voor GBS TEC.


Wat voor werkstukken maken wij eigenlijk bij GBS? In welke categorieën kunnen wij deze onderverdelen? Wat gaat er vaak fout en waar liggen de valkuilen? Hoe moeilijk zijn de deelbewerkingen en wat is de juiste volgorde? Dit zijn allemaal punten die Wijnand in kaart aan het brengen is. Enerzijds om de productiekwaliteit van GBS op een hoger pijl te krijgen. Maar anderzijds ook om goed in kaart te brengen welke competenties en vaardigheden onze GBS TEC leerlingen moeten beheersen voor zij bij GBS aan de slag kunnen.Even voorstellen: Kees de Bruin

Graag stellen we voor, de eerste praktijkbegeleider van GBS TEC. Vanaf augustus begint Kees de Bruin aan zijn job bij GBS, waarin hij de vakman is waar de studenten het praktijkgedeelte van hun vakgebied gaan leren.

Binnen de technische branche heeft Kees een bak aan ervaring op meerdere plekken. Van Sales Engineer tot CNC Draaier/Frezer, en van Hoofd Machinale tot Manager Werkplaats, Kees heeft allerlei soorten werk gedaan.

Door die brede ervaring gaat Kees zowel op het gebied van montage, als op het gebied van verspanen de leerlingen begeleiden.

Comments


bottom of page