top of page

Kabel installatie en netwerk aansluiting

Een nieuwe week betekent nieuwe werkzaamheden in het pand van GBS TEC. Het mag dan zomervakantie zijn, iedere dag zijn er meerdere mensen aan het werk om de school op te leveren voor de startdatum van de opleiding.


Kabel installatie

De installateurs van Barth Installatietechniek zijn deze week de hele week bezig geweest om de kabelgoten en bekabeling van de elektriciteit en glasvezel voor het internet aan te leggen. Het alarmsysteem vergt een andere bekabeling, welke zij ook aanlegden.

Voor de glasvezel bekabeling en de perslucht werd er een geul gegraven aan de achterkant van het pand. In deze geul werden de kabels gelegd, met daarnaast ook een mantelbuis. Door die mantelbuis kunnen we in een later stadium altijd nog extra bekabeling aan laten leggen, zonder dat daarvoor de hele grond open gebroken dient te worden.

Water installatie

Deze week werd ook de waterinstallatie geplaatst. Inderdaad, u leest het goed. We hadden nog geen water in dit pand toen wij besloten de opleiding hier te starten. Deze week begonnen ze daarom aan de plaatsing van de waterinstallatie.


Tijdelijke trap

Doordat de leverancier van de betonnen trap problemen ondervindt met de levertijd, leverden zij deze week een tijdelijke trap aan. Deze trap is geen om naar te kijken, maar hij doet (gelukkig tijdelijk) wat hij moet doen.


Internet netwerk

Met de plaatsing van de glasvezelkabels kon direct het netwerk aangelegd worden. IT-specialist Tim Zwart kwam langs om het netwerk aan te leggen.

Comentarios


bottom of page