top of page

GBS TEC bestelt twee nieuwe draaibanken

We hebben deze week een bestelling geplaatst voor de praktijkhal van GBS TEC.


Zodra je in Oud-Beijerland vanaf het kantoor de hal binnen loopt, zie je ze al staan, de draaibanken van Doosan. Deze draaibanken werden geleverd door Dormac, een bedrijf waarmee wij al meer dan 10 jaar samen werken. Wij hebben Dormac ervaren als een servicegericht bedrijf, dit gaf de doorslag voor het bestellen van twee nieuwe draaibanken bij deze leverancier. Daarnaast werd Dormac net zo enthousiast van GBS TEC als wijzelf.

Met GBS TEC roepen we namelijk al vanaf het begin dat wij de ambitie hebben om de beste technische mbo-opleiding te worden binnen Nederland. Daarom hebben we gekozen voor machines waarop GBS TEC-studenten hun vaardigheden kunnen oefenen om goed voorbereid te zijn op de valkuilen en uitdagingen die zullen volgen na de opleiding.   

De eerste bank betreft een Doosan Puma 3100 LY met Fanuc besturing. Met deze CNC gestuurde bank draai je lengtes tot 1285mm met een maximale diameter van 420mm, waarmee je forsere afmetingen kan draaien dan met sommige banken in de fabriekshal van Oud-Beijerland. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de machine uit te rusten met een y-as van 130mm. Door deze toevoeging kunnen we studenten trainen op bepaalde expertises, die toch vrij uniek zijn voor een opleiding.Naast dat studenten leren werken met een cnc-bank willen we ook dat ze leren omgaan met een conventionele bank. Daarom hebben we hier gekozen voor een Winho L-serie met een afstand van 2000mm tussen de centers. Hiermee dagen we studenten uit om om te leren gaan met bepaalde valkuilen, zoals het gebruik van brillen ter ondersteuning van lange en dunne werkstukken.


Dus, twee nieuwe machines, waarvan één cnc, en één conventioneel, die volledig uitgerust zijn om studenten voor te bereiden op de échte praktijk. Wij kunnen niet wachten tot ze binnenkort geleverd worden!

Comments


bottom of page