top of page

MBO techniek

Mechanische ingenieurs gebruiken wetenschappelijke en wiskundige principes om technische oplossingen te bedenken voor problemen in constructie, motorontwerp en fabricage. Aspirant werktuigbouwkundig ingenieurs moeten minimaal een bachelordiploma in werktuigbouwkunde behalen en mogen een diploma behalen in het veld. Elke staat vereist dat werktuigbouwkundigen een licentiestatus behalen, wat vraagt ​​om onderwijs, begeleide werkervaring en verschillende examens.

Onderwijsvereisten voor mbo techniek

Voor een carrière in werktuigbouwkunde is minimaal een bachelordiploma vereist. Deze programma's omvatten instructie in verschillende systeemcomponenten, van computerprogrammering tot energiesystemen, en behandelen onderwerpen met betrekking tot mbo techniek zoals vloeistofmechanica, thermodynamica en hydraulica. Van studenten wordt ook verwacht dat ze een basiskennis verwerven van civiele techniek, elektrotechniek en chemische technologie. Veel programma's bevatten cursussen op gebieden waar machinebouw vaak wordt toegepast, zoals bedrijfs- of milieuwetenschappen. Studenten die geïnteresseerd zijn in onderzoeks- en ontwikkelingsposities in de academische wereld of de particuliere sector, kunnen doorgaan met het behalen van een master- of doctoraatsdiploma in werktuigbouwkunde. Afgestudeerde programma's in werktuigbouwkunde omvatten doorgaans onderzoeksprojecten op een specifiek gebied, met als hoogtepunt een proefschrift of proefschrift. mbo techniek scholen hebben over het algemeen een accreditatie van de Accreditation Board for Engineering and Technology (ABET).

mbo techniek licentie

Mechanische ingenieurs die in alle staten werken, moeten een licentiestatus behalen als professionele ingenieur (PE). Vereisten voor PE-licentieverlening omvatten een bachelordiploma van een vierjarige instelling die is geaccrediteerd door ABET en werkervaring onder toezicht van een erkend ingenieur. Kandidaten moeten ook slagen voor de Fundamentals of Engineering en Principles and Practice of Engineering-tests, beheerd door de National Council of Examiners for Engineering and Surveying.

Carrière in mbo techniek

Het behalen van een graad in werktuigbouwkunde opent een scala aan carrièremogelijkheden bij autofabrikanten, nutsbedrijven en overheidsinstanties. Extra opleiding, zoals een Master of Business Administration of een Doctor of Jurisprudence, kan leiden tot werkgelegenheid in leidinggevende functies. Door een master of doctoraat in werktuigbouwkunde te behalen, kunnen individuen een baan zoeken als professoren of onderzoekers aan hogescholen en universiteiten.

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) is het gemiddelde jaarsalaris voor werktuigbouwkundigen vanaf mei 2019 $ 93.540. Werktuigbouwkundigen die in New Mexico, District of Columbia en Maryland wonen, verdienden de hoogste gemiddelde jaarsalarissen. De BLS voorspelt een toename van vier procent in banen voor werktuigbouwkundigen tussen 2018 en 2028, wat ongeveer gemiddeld is in vergelijking met andere beroepen. Groei op gebieden als olie- en gaswinning en nanotechnologie biedt extra carrièremogelijkheden. Terwijl sommige beginnende technologieprofessionals hun loopbaan direct na hun afstuderen beginnen, zetten anderen hun postuniversitaire opleiding voort door eerst een of meer mbo techniek opleidingen te volgen. Aangezien technologie voortdurend in ontwikkeling is, is er altijd iets nieuws en opwindends te doen in dit groeiende en lucratieve veld. In feite zult u waarschijnlijk merken dat u, om relevante en geavanceerde vaardigheden te behouden - wat zich vertaalt in carrièresucces - op een gegeven moment waarschijnlijk een formele training zult moeten zoeken. Of je nu net bent afgestudeerd aan de middelbare school en een mbo techniek opleiding overweegt of je hebt iets anders in je hoofd, de onderstaande cursussen kunnen je daarbij helpen.

mbo techniek na het afstuderen

Als je bent afgestudeerd met een technologiegerelateerde bachelordiploma in India, wil je je waarschijnlijk specialiseren in het vinden van jouw niche op de arbeidsmarkt. Een mogelijke focus is mobiele applicaties, een van de snelstgroeiende tech-sectoren in India en de rest van de wereld. Simplilearn's sociale, mobiele, analyse- en cloudcertificeringstraining neemt een diepe duik in deze opwindende sector.

Top mbo techniek opleidingen  in het VK Als je in het Verenigd Koninkrijk gecertificeerd wilt worden in datawetenschap, dat klaar staat voor enorme groei, biedt het Simplilearn-masterprogramma in Data Science je een solide basis voor je carrière. Je krijgt praktische training in de toonaangevende tools en methoden die in datawetenschap worden gebruikt, waaronder Spark, Hadoop, Python, Tableau, R en SAS.

Top mbo techniek opleidingen  in Australië. In Australië staat postdoctorale training bekend als . Bedrijven in heel Australië erkennen de ervaring en training die wordt opgedaan met dit soort cursussen, of ze nu online, persoonlijk of via een combinatie van beide worden gevolgd. De Data Science Course van Simplilearn - R Programming in Melbourne, Australië, is een uitstekende optie voor mensen in de staat Victoria.

Top mbo techniek opleidingen  in Singapore. Singapore is een belangrijk technologisch knooppunt, dus het is niet verwonderlijk dat de Er zijn veel geweldige opties voor degenen die een permanente opleiding volgen in een bepaalde technologiesector. Verschillende scholen bieden professionele graden in computerwetenschappen, samen met een verscheidenheid aan online opties. De specifieke behoeften van Singapore op het gebied van professionele vaardigheden omvatten kunstmatige intelligentie en cyberbeveiliging (zie Simplilearn's Certified Ethical Hacker-certificering).

Top mbo techniek opleidingen  in de VAE. De Verenigde Arabische Emiraten, oftewel de VAE, bloeit met kansen voor afgestudeerden die een technische opleiding willen volgen. Dit is vooral duidelijk in Dubai, met zowel leeropties op de campus als online. Dubai wordt beschouwd als een centrum van kunstmatige intelligentie en machine learning. De certificeringscursus Machine Learning van Simplilearn is een geweldige manier om uw carrière in deze opwindende technische sector een vliegende start te geven.. Top mbo techniek opleidingen  in de VS. GBS TEC, gevestigd in de Verenigde Staten, maar beschikbaar in alle uithoeken van de wereld, biedt online mbo techniek opleidingen  van korte duur die nieuwe vaardigheden aanleren en die na voltooiing certificering bieden. Hier is een gedeeltelijke lijst van mbo techniek opleidingen  die beschikbaar zijn via technische certificaatprogramma's van GBS TEC:

De technische vaardigheden die uw medewerkers nodig hebben leren ze op een mbo techniek school en, zijn afhankelijk van hun specifieke functie en hun eerdere ervaring. Uw trainingsopties kunnen variëren van het gebruik van praktische methoden tot het profiteren van uitgebreide persoonlijke of online cursussen.Bij opleidingen in de mbo techniek worden werknemers beroepsspecifieke harde vaardigheden aangeleerd die hen in staat stellen vaardig te werken.

Wat is mbo techniek?

mbo techniek verwijst naar specifieke beroepsopleiding, dat wil zeggen de harde vaardigheden die werknemers nodig hebben om hun dagelijkse taken uit te voeren en die managers duidelijk kunnen meten in termen van vaardigheid. Hoewel de term je misschien doet denken aan de IT-trainingsindustrie en vaardigheden zoals computerprogrammering, gegevensanalyse en softwareontwikkeling, omvat een mbo techniek opleiding onder andere technische training, maar ook het aanleren van elementaire zakelijke vaardigheden zoals verkoop, zakelijk schrijven, klantenservice, wiskunde en projectbeheer. Werknemers kunnen zulke harde vaardigheden leren door middel van een universitaire opleiding, on-the-job training of zelfs ervaring op het werk. mbo techniek staat in contrast met soft skills-training, die in plaats daarvan gericht is op het aanleren van interpersoonlijke vaardigheden die werknemers kunnen helpen uitblinken, ongeacht hun functie. Soft skills-training omvat het aanleren van onderwerpen als besluitvorming, probleemoplossing, teamwork, timemanagement en communicatieve vaardigheden. Dergelijke vaardigheden zijn voor managers moeilijker te meten dan technische vaardigheden, hoewel vergelijkbare trainingsmethoden zoals formele cursussen, coaching en ervaring kunnen helpen bij het ontwikkelen van soft skills.

Voorbeelden van mbo techniek opleidingen

Enkele voorbeelden van technische vaardigheidstraining die voor sommige verschillende functies nodig kunnen zijn, zijn:  Een accountant heeft mogelijk mbo techniek nodig om de nieuwe boekhoudsoftware van het bedrijf te gebruiken, de interne controles van het bedrijf te leren kennen en financiële overzichten op te stellen die voldoen aan de normen van het bedrijf. Een administratief assistent zou technische vaardigheidstraining kunnen krijgen om te leren werken met Microsoft Office en de contactbeheersoftware van het kantoor en om het telefoonsysteem te bedienen. De technische vaardigheidstraining van een manager kan het leren gebruiken van prognosesoftware omvatten, het volgen van projectmanagementtechnieken en het ontdekken van trends in financiële en prestatiegegevens. Een digitale marketeer zou moeten leren hoe hij online advertenties kan maken, statistieken kan onderzoeken, marketinganalysetools kan gebruiken en inhoud kan ontwikkelen. De technische vaardigheidstraining van een magazijnmedewerker kan variëren van het leren gebruiken van een vorkheftruck en verpakkingsmachines tot het programmeren van de robotica die het bedrijf gebruikt voor automatisering.

Gemeenschappelijke mbo technieksmethoden

Bedrijven kunnen mbo techniek geven door middel van traditionele instructiemethoden, zoals klassikale training of het gebruik van praktische oefeningen, coaching en jobobservatie. Andere opties zijn onder meer het gebruik van video's, online cursussen en seminars. Werknemers die bijvoorbeeld een boekhoudsysteem moeten leren, kunnen een klassikale cursus volgen of video's bekijken waarin een instructeur hen begeleidt bij het invoeren van transacties en het gebruik van algemene functies. Aan de andere kant kunnen nieuwe callcentermedewerkers lessen onder leiding van een instructeur bijwonen, zelfstandig een aantal online lessen volgen en vervolgens schaduw ervaren van ervaren vertegenwoordigers om de telefoonsystemen te begrijpen en de belangrijkste vaardigheden op het gebied van klantenservice te leren. mbo techniek voor een supervisor kan bestaan ​​uit deelname aan een door het bedrijf geleid trainingsprogramma voor managers, samen met de begeleiding van een andere manager die de trainee in staat stelt om te oefenen met het uitvoeren van dagelijkse taken.

Organisatorische voordelen van mbo techniek

Hoewel het meest voor de hand liggende voordeel van mbo techniek is dat het uw werknemers in staat stelt hun werk goed uit te voeren, heeft het ook andere positieve gevolgen voor uw personeelsbestand en organisatie als geheel. Als u bereid bent nieuwe werknemers te leren hoe ze nieuwe tools en applicaties moeten gebruiken die de efficiëntie verhogen en waarde toevoegen aan uw merk, kan uw bedrijf een concurrentievoordeel behalen. Het aanbieden van technische opleidingen kan het gemakkelijker maken om kwalitatief hoogwaardige werknemers aan te werven en gemotiveerde werknemers te behouden die hun vaardigheden willen ontwikkelen. Het werkvertrouwen dat voortkomt uit training helpt ook het moreel van de werknemers te verbeteren, wat positieve effecten kan hebben op de kwaliteit van het werk, de operationele kosten en de productiviteit. GBS TEC heeft mooie opleidingen. Deze cursussen worden gegeven in nauwe samenwerking met GBS TEC

ALGEMENE VEREISTEN AAN DE MBO TECHNIEK van GBS TEC

Na voltooiing van de Global Wind Organization (GWO) Basic Technical Training (BTT) zullen de afgevaardigden zich bewust zijn van de gevaren die zich voordoen bij het werken aan hydraulische, mechanische en elektrische systemen en hoe ze deze gevaren kunnen beheersen en verminderen, zodat kandidaten worden voorbereid op het werken aan en offshore in de windenergie-industrie.

Deze trainingsmodules kunnen onafhankelijk van elkaar of als zelfstandige training worden gegeven. Overzicht. GBS TEC opleiding is onderverdeeld in de volgende drie modules: Hydraulisch, Mechanisch, Elektrisch.

Doelgroep voor mbo techniek marketing

De basismodules voor mbo techniek zijn bedoeld voor kandidaten die geen eerdere ervaring hebben met hydraulische, mechanische of elektrische systemen, maar kunnen ook worden gebruikt om kandidaten op te leiden die enige kennis hebben, maar niet van hun toepassing in windturbines.

Cursusinformatie omtrent mbo techniek

Hoe maakt u mbo techniek boeiend voor studenten en relevant voor het bedrijf? In deze cursus onderzoek je hoe mbo techniek verschilt van niet-mbo techniek en leer je over veelvoorkomende uitdagingen en oplossingen voor mbo techniekontwikkeling (onafgemaakte projecten, inhoud te ingewikkeld voor ontwikkelaars, lesgeven aan instroomprocedures, enzovoort). De cursus bespreekt de behoeftenanalysevragen die specifiek zijn voor technische organisaties en biedt een tool die u kunt gebruiken om zeer goed te worden in wat je doet.

Wat je gaat leren bij mbo techniek 

Ontwikkel een mbo techniekssessie die voldoet aan zowel de zakelijke als de studentenbehoeften. Pas best practices toe om een ​​technische behoefteanalyse uit te voeren en prioriteit te geven aan technische inhoud. Creëer motiverende en gedenkwaardige technische inhoud.

Creëer interactieve mbo techniek

Implementeer praktische oplossingen voor uw eigen mbo technieksuitdagingen. Bij mbo techniek draait alles om het werk: het verwerven van de nodige vaardigheden om een ​​job te doen; Nieuwe tools toevoegen om het werk te verbeteren. Slimmere, snellere processen opnieuw leren om de taak uit te breiden. Soms wordt mbo techniek ontwikkeld voor nieuwe software of processen om de efficiëntie te verhogen. Andere keren leert het ervaren medewerkers nieuwe manieren om oude taken uit te voeren. Ongeacht het onderwerp, het publiek of de complexiteit van het onderwerp, bedrijven vertrouwen op mbo techniek om werknemers te helpen creëren en behouden die slagen in het uitvoeren van taken die ertoe leiden dat het bedrijf een concurrentievoordeel behoudt op hun markt. In tegenstelling tot soft skills-training waarbij de impact op de bedrijfsresultaten moeilijk te kwantificeren is, is er geen dubbelzinnigheid met mbo techniek. Leerders beheersen de taak of niet. Bedrijven zien ofwel tijdwinst, ofwel niet. mbo techniek is erg meetbaar. GBS TEC werkt al meer dan twintig jaar samen met klanten in industriële sectoren, variërend van farmaceutica tot engineering tot medische apparatuur en automobielindustrie om technische inhoud en training te ontwerpen, ontwikkelen en leveren aan interne teams, partners en eindklanten. Enkele belangrijke mbo technieksinitiatieven die GBS TEC heeft geleverd, zijn onder meer.

Geld verdienen vanaf je eerste dag

Ideale combinatie tussen bedrijf en ROC

Uniek in Nederland, 'gewoon' in de Hoeksche Waard

De MBO techniek opleiding voor echte techneuten!

GBS TEC biedt twee uitdagende MBO techniek opleidingen op niveau 3 en 4 in de metaal industrie. Een opleiding tot Service Engineer en een opleiding tot Allround Verspaner. Een opleiding waar je vanaf je eerste dag salaris verdient tijdens een speciaal werkend leren traject. Uniek in Nederland, 'gewoon' in de Hoeksche Waard. Door onze samenwerking met onderwijspartner het Da Vinci College, volg je bij GBS TEC een BBL+ opleiding in de metaal industrie, met aan het eind, een erkend MBO diploma in de pocket!

Herken jij je in een van de onderstaande situaties?

Je wilt een opleiding volgen maar je hebt een inkomen nodig of wilt gewoon geld verdienen.

Een kleine klas op een kleinschalige school spreekt jou meer aan dan een grote klas op een enorme ROC.

Je wilt met je handen bezig zijn, niet met je neus in de boeken zitten.

Bij moderne en enorme technische installaties kijk jij je ogen uit.

Je wilt naar een school in de regio in plaats van de grote stad.

Je wilt zeker weten dat je na je opleiding een leuke en goede baan in de buurt kan krijgen.

Volg een unieke MBO techniek opleiding

convdraaibank2klein.jpg

Werkend leren

In onze speciale praktijkhal ben je zoveel mogelijk bezig met leren door te doen. En zodra je er klaar voor bent, ga je bij ons de fabriekshal in!

Hybrid engine kalender.jpg

Baangarantie na je opleiding

Diploma behaald? Dan ben je 100% zeker van een leuke baan in de techniek! Dat is namelijk één van de acht beloften die wij doen.

cncfreesbank2klein.jpg

Ideale combinatie tussen bedrijf en school

GBS TEC is een samenwerking tussen GBS International en ROC Da Vinci. GBS is gebaat bij de beste technici en geeft daarom een hoogstaande opleiding. Het ROC Da Vinci staat daarbij garant voor een erkend mbo diploma.

001174_nationaal_landschap_hoeksche_waar

​'Gewoon' in de Hoeksche Waard

Volg je een opleiding bij GBS TEC, dan volg je een opleiding bij een kleinschalige en regionale school in Oud-Beijerland!

Volg een MBO Techniek opleiding

Enthousiast geworden?

Kom naar een van onze open dagen en laat je inspireren!

bottom of page