top of page
Hybrid engine kalender.jpg
MBO Specialist Transport en Logistiek

MBO Specialist Transport en Logistiek

Past de opleiding Specialist Transport en Logistiek bij jou?

Wil je als specialist transport en logistiek aan de slag? Dan is de kans groot dat je gaat werken bij een bedrijf dat actief is op gebied van opslaan en transport van goederen. Denk aan groothandels, distributiecentrums of bedrijven die actief zijn in logistiek en productie. Daarini is het jouw taak om het transport van goederen te regelen en ervoor te zorgen dat de logistieke processen goed te laten verlopen terwijl je de kosten zo laag mogelijk houdt.


Dit is een echte opleiding voor jou als je een duizendpoot bent die ervan houdt om meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden, en goed kan organiseren en plannen. Het is daarbij belangrijk dat je beschikt over een goede dosis communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen en probleemoplossend bent ingesteld. Het spreken van meerdere talen is altijd een voordeel.


Voor- en nadelen specialist transport en logistiek

Voordelen

  • Er is voldoende werkgelegenheid in de transport- en logistiek, dus de kans op een baan na je studie is groot.

  • De logistieke branche is internationaal georiënteerd. Je zult zelf waarschijnlijk in Nederland blijven, maar wel internationaal communiceren.

  • Met elke vracht die je in goede banen hebt geleid heb je weer een resultaat behaald.


Nadelen

  • De lonen zijn al beter dan een aantal jaren geleden, maar lopen nog steeds achter op andere branches zoals de mechanische techniek.

  • Verkijk je niet op het internationale karakter van de logistieke branch. Als specialist transport en logistiek zit je iedere dag in het zelfde kantoor.

  • In je werk heb je te maken met hollen en stilstaan. Rustige momenten wisselen elkaar af met stressvolle piekmomenten. Daar moet je van houden.


MBO opleiding bij GBS Technical Education Center

Ga jij voor een carrière in de logistiek, of verkies je toch een technische opleiding? Bij GBS TEC zijn we ervan overtuigd dat een technische opleiding je minimaal net zoveel, en waarschijnlijk meer kan bieden op gebied van uitdaging, afwisseling van werk en werkplek, en salaris. Wij hebben daarom samen gewerkt met onderwijsspecialisten om twee opleidingen te ontwikkelen om jou de kans te geven jezelf te ontwikkelen als de techneut van de toekomst. Bekijk de opleidingen Technicus Engineering - Drive Technology of Technicus Engineering - Design & Manufacturing.


Laat je verwonderen door de wereld van techniek

Bezoek één van onze open dagen en ervaar de technische wereld terwijl je al je vragen stelt aan onze studenten en docenten. Voor meer info, klik hier.

Opleidingen bij GBS TEC

Bij de grote kast.png

Technicus Engineering - Drive Technology

Leerweg

Niveau

Duur

Crebo

BBL+

4

4 jaar

25310

2J7A8101.jpg

Technicus Engineering - Design & Manufacturing

Leerweg

Niveau

Duur

Crebo

BBL+

4

4 jaar

25627

bottom of page