Voor leerlingen

De laatste jaren vindt er steeds meer innovatie plaats in de metaal industrie. Het is dus niet gek dat de opleidingen steeds populairder worden. Maar wat doen een verspaner en een monteur precies? Check het hier!

Wat is verspanen?

Als verspaner zul je met de nieuwste CNC machines gaan werken. Er is in de afgelopen jaren een grote ontwikkeling geweest in CNC machines. Vroeger had je aparte machines voor draaien, frezen, boren, kotteren en slijpen. Tegenwoordig komen machines op de markt waar bewerkingen worden gecombineerd. Maar ook in het programmeren van CNC machines is veel veranderd. 

 

De functie van verspaner is bij veel bedrijven opgesplitst. Vaak zitten de CNC programmeurs op kantoor en is het de taak van de verspaners om de machines met materiaal te laden en het programma te starten. Dit zie je bij de meeste machine fabrieken die veelal een seriematige productie heeft. 

Bij GBS TEC word je als verspaner opgeleid voor zowel het laden van de machine als het programmeren van de machine. We leren je zowel te programmeren aan de machine als met CAM pakketen. 

GBS Machining is een bedrijf dat geen seriematige productie heeft. Dit is redelijk uniek en daardoor tegelijk de mooiste uitdaging voor de toekomstige echte verspaner. 

Wat houdt de functie van verspaner dus in? Je kunt geheel zelfstandig vanaf een tekening een moderne CNC machine programmeren, het materiaal op de machine laden, de machine zijn werk laten doen en vervolgens het eindproduct te controleren. En dat in één keer goed!! Dat heet ook wel vakmanschap. 

Wat doet een service engineer?

Montage, demontage, inspectie van roterende onderdelen, en metingen verrichten tot 1/100ste. Deze en nog veel meer werkzaamheden je tijdens je opleiding tot junior service engineer en service engineer. 
 

Als service engineer werk je zowel binnen als bij de klant op locatie. En dat zowel in Nederland als in het buitenland. En dan ook nog heel veel verschillende locaties. Zoals op een baggerschip, een luxe jacht, een container overslag bedrijf, een windmolen, of een staalfabriek.

Als service engineer wordt je een vakspecialist in een sterk afwisselende omgeving. Met zekerheid een super uitdaging voor een jonge vent. 

GBS TEC doet er alles aan om jou meer dan 100% klaar te maken voor de toekomst. Dat zeggen we niet alleen, dat garanderen we met onze 8 beloften.

De 8 beloften

Bij GBS TEC krijg je een erkend MBO diploma. Toch zijn er veel dingen die bij TEC anders zijn dan bij andere scholen.

Hoe ziet de opleiding eruit?