Technische opleiding mbo

Wat betekent ‘technische opleiding mbo’? 

technische opleiding mbo’ is een brede term die de meer praktische aspecten van hands-on velden zoals engineering en informatica beschrijft. technische opleidingen in het mbo zijn over het algemeen praktischer en beroepsgerichter (carrièregericht) dan hun theoriegerichte academische tegenhangers.

technische opleidingen mbo zijn een goede optie

U wilt in korte tijd werkgerelateerde vaardigheden opdoen, je wilt je voorbereiden op een carrière in een hands-on omgeving, U wilt geen uren en uren besteden aan het leren over theorieën en principes die in uw carrière niet relevant voor u zijn. GBS TEC biedt je de kans om je technische opleiding in het mbo af te ronden via afstandsonderwijs. Dit betekent dat je vanuit huis fulltime of parttime kunt studeren, zonder dat je formele lessen hoeft bij te wonen. In plaats daarvan kun je werken terwijl je studeert, waardoor je tijdens je studie waardevolle werkervaring kunt opdoen. Studeren via afstandsonderwijs is daarom een ​​geweldige optie als je je technische opleiding in het mbo wilt voortzetten zonder de kans op een leerlingwezen op te geven, of om een ​​instappositie in het door jou gekozen technische vakgebied aan te nemen.

De technische cursussen waaruit u kunt kiezen, zijn onder meer Cursussen Elektrotechniek en Cursussen Werktuigbouwkunde. Wil je meer weten over het volgen van een van deze cursussen? Vul gewoon het formulier op deze pagina in en een studieadviseur neemt binnenkort contact met je op.

 

Wat te doen nadat je een technische opleiding mbo hebt afgerond?

technische opleiding in het mbo kunnen leiden tot veel carrièremogelijkheden. Als je je technische opleiding in het mbo aan GBS TEC voltooit, zijn de soorten carrièremogelijkheden die je mogelijk kunt volgen (afhankelijk van de cursus die je kiest) de volgende: Ketelmaker, Diesel monteur, Elektricien, Field Service Technician, Fitter en Turner, Installatietechnicus, Onderhoudstechnieker, Millwright, Motor monteur. De paden die je kunt overwegen nadat je je technische opleiding in het mbo aan GBS TEC hebt afgerond, zijn onder meer:

Een stage voltooien en je handelstest afleggen om een ​​gekwalificeerde ambachtsman te worden, of studeren voor meer certificaten

 

Wat een technische opleiding in het mbo inhoudt

GBS TEC is uitgegroeid tot een toonaangevende onderwijsaanbieder die onderwijs van hoge kwaliteit biedt. Het staat hoog in de lijst van de beste particuliere universiteiten en hogescholen die technische opleiding in het mbo en diploma's aanbieden. De omgeving en onderwijsopzet van de universiteit is zodanig dat het studenten helpt het beste in hen naar boven te halen, wat hen voorbereidt op betere prestaties in het leven.

Als het gaat om technische en toegepaste onderwerpen, is de behoefte aan hands-on ervaring enorm groot. Studenten die technische opleiding in het mbo volgen aan de GBS TEC hebben een mix van vaardigheid en kennis in zich, die een absolute transformatie teweegbrengt. Het streven van de universiteit is om niet alleen een certificaat of graad te leveren, maar ook een bekwame wereldwijde mankracht die de wereld ten goede kan komen door gebruik te maken van de vaardigheden die tijdens de cursus zijn geleerd. GBS TEC biedt een keuze aan technische opleiding in het mbo, elk ontworpen om studenten te helpen groeien in hun niche.

Aangeboden programma's in het mbo

Een technische opleiding in het mbo is per definitie een instelling die hoger onderwijs aanbiedt in een breed spectrum van vakken die overwegend technisch van aard zijn. In vergelijking met reguliere studie richt een technische mbo opleider zich meer op toegepaste aspecten van het onderwijs en minder op de theoretische. Een grote meerderheid van de hogescholen biedt technische opleidingen in het mbo en cursussen in beroeps- en technische vakken aan.

Het is vanwege de kwaliteit van het onderwijs in technische opleidingen in het mbo en technische opleiding in het mbo aangeboden door Sanskriti, dat er elk jaar een onveranderlijk hoog aantal technische toelating tot de universiteit is. Alle technische opleidingen in het mbo aangeboden door de Sanskriti-universiteit worden hieronder vermeld: -

Diploma in computerwetenschappen en engineering, Diploma in civiele techniek, Diploma in elektrotechniek, Diploma in mijnbouw, Diploma in elektronica en communicatietechniek, Diploma in mechanische (auto) engineering, Diploma in mechanische (productie) engineering, Diploma na 10 + 2 Civiele Techniek. Of: Diploma na 10 + 2 Computer Science & Engineering, Diploma na 10 + 2 Elektrotechniek, Diploma na 10 + 2 elektronica- en communicatietechniek, Diploma na 10 + 2 Werktuigbouwkunde (Automobiel), Diploma na 10 + 2 mechanische (productie) engineering. Zie toelatingsprocedure, toelatingscriteria en tariefstructuur en assistentie bij toelating door de universiteit voor meer informatie.

 

Waarom technische opleiding in het mbo?

technische opleidingen in het mbo zijn ideaal voor studenten die een carrière willen opbouwen op technisch en professioneel gebied. Omdat de focus meer ligt op applicatiegericht leren, blijken studenten technisch gezond te zijn met essentiële concepten en systemen. Studenten met technische opleidingen in het mbo vinden meestal een baan direct na de universiteit vanwege hun praktische vaardigheden die ze aan de technische opleiding in het mbo hebben verdiend. Belangrijkste voordelen: Kortere cursusduur (2-3 jaar), en Nadruk op "leren door te doen”.

Vacatures bij een technische opleiding in het mbo

Welke technische opleidingen in het mbo biedt GBS TEC u aan, vraagt u zich misschien af. Sinds de oprichting is GBS TEC uitgegroeid tot een toonaangevende onderwijsaanbieder die onderwijs van hoge kwaliteit biedt. Het staat hoog in de lijst van de beste particuliere universiteiten en hogescholen die technische opleidingen in het mbo en diploma's aanbieden. De omgeving en onderwijsopzet van de universiteit is zodanig dat het studenten helpt het beste in hen naar boven te halen, wat hen motiveert om beter te presteren in het leven. Als het gaat om technische en toegepaste onderwerpen, is de behoefte aan hands-on ervaring enorm groot. Studenten die technische opleiding in het mbo volgen aan de GBS TEC hebben een mix van vaardigheid en kennis in zich, die, wanneer ze hand in hand werken, een absolute transformatie teweegbrengt. Een bekwame leerervaring die leidt tot een succesvolle professionele ervaring. Een goed ingerichte en esthetische klaslokalen met moderne apparatuur.

Laboratoria met de nieuwste tools van topkwaliteit, Ontmoetingsplekken op en rond de campus en de vrolijke stad Oud-Beijerland. Rustige omgeving op de school, versterkt met veiligheidsmaatregelen, Rustig leven met alle nodige voorzieningen. Bij GBS TEC heb je het allemaal.

Sommige technische opleidingen in het mbo kunnen worden overwogen voor algemene toelating tot GBS TEC. Tertiaire studie: moet minimaal niveau 5 of hoger zijn op het kwalificatieraamwerk van Nederland om in aanmerking te komen Diploma en certificaat Tertiaire studie: minimaal een volledig jaar aanvaarde tertiaire studie zonder mislukte cursussen kan aanvaardbaar zijn voor toelating tot gbs tec. Undergraduate (degree) tertiaire studie: minimaal één semester voltijdstudie zonder mislukte cursussen kan aanvaardbaar zijn voor toelating tot GBS TEC. Als u een tertiaire studie aan een hogeschool in Nederland probeert met de bedoeling algemene toelating tot GBS TEC te krijgen, dient u uw aanvraag in via de aanvraag tot toelating. Als toelating tot de universiteit wordt verleend, naar een specifiek bachelorprogramma aan GBS TEC wordt besloten door de faculteit waarvoor je je hebt aangemeld.

Als je meer informatie wilt over toelatingseisen voor het programma, ga dan naar Zoek een studieoptie.

 

Universiteiten, hogescholen, hogescholen - met zoveel postsecundaire instellingen om uit te kiezen, kan het voor toekomstige studenten moeilijk zijn om te beslissen wat goed voor hen is. Waarin verschilt de ene instelling van de andere en welke vorm van onderwijs helpt hen hun carrièredoelen te bereiken?

Wat een technische opleiding in het mbo, zoals GBS TEC, het meest onderscheidt van traditionele universiteiten, kan in twee woorden worden samengevat: toegepast leren. Het staat ook bekend als ervaringsleren en combineert de diepgaande studie van universiteiten met praktische, op technologie gebaseerde vaardigheidstrainingen. Deze vorm van onderwijs is een uniek kenmerk van een technische opleiding in het mbo - het is intens en zeer technisch, maar ook ongelooflijk lonend.

Flexibele leertrajecten in technische opleidingen in het mbo

Terwijl universiteiten cursussen aanbieden over academische en theoretische onderwerpen zoals wiskunde, Engels en geschiedenis, richten hogescholen zich uitsluitend op toegepaste vaardigheidstrainingen - ze bieden geaccrediteerde graden in alles, van gezondheidswetenschappen en beroepen tot zaken en informatica. Naast zowel bachelor- als masterdiploma's, bieden hogescholen studenten ook de mogelijkheid om een ​​reeks andere referenties te behalen, waaronder certificaten, diploma's, leerlingplaatsen en Red Seal-beroepen.

Dit soort programma's lijkt misschien intens, maar een technische opleiding in het mbo kan flexibel zijn. Veel van de engineeringprogramma's van GBS TEC delen bijvoorbeeld hetzelfde basiscurriculum, waardoor studenten de mogelijkheid hebben om een ​​diploma of een diploma te behalen nadat ze hun eerste jaar van opleiding al hebben afgerond. Deeltijdstudiemogelijkheden, online en gedistribueerd leren, en avond- en weekendcursussen bieden studenten zelfs nog meer vrijheid om hun vaardigheden te verbeteren, zonder hun carrière of persoonlijk leven op te offeren.

Echte werkervaring

 

een technische opleiding in het mbo zoals GBS TEC laten studenten kennismaken met ervaringen uit de echte wereld, zowel binnen als buiten het klaslokaal.

Het is niet ongebruikelijk dat universiteiten coöperatieve programma's aanbieden, maar hogescholen gaan nog een stap verder en laten studenten kennismaken met ervaringen uit de echte wereld, zowel binnen als buiten het klaslokaal. De meerderheid van de Canadese hogescholen (60-70%) neemt werkgeïntegreerd leren op in hun diploma's, diploma's en diploma's. Dit omvat coöptermijnen, stages, praktijkervaring en beroepspraktijk.

Studenten Computersysteemtechnologie aan GBS TEC kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan door de industrie gesponsorde projecten waarmee ze kunnen experimenteren met kunstmatige intelligentie, app-ontwikkeling en augmented reality. Met deze ervaring - leren door te doen - zijn studenten van een technische opleidingen in het mbo klaar om aan de slag te gaan. Ze hebben waardevol inzicht gekregen in de branche van hun keuze en verlaten de school met een concurrentievoordeel.

Ontwikkeling van zachte vaardigheden

technische opleidingen in het mbo zijn moeilijk. Bij GBS TEC kunnen voltijdstudenten rekenen op zes tot negen lessen tegelijk, maar dit verschilt natuurlijk van programma tot programma en van instelling tot instelling. Het voordeel van deze intensiteit is dat studenten leren hoe ze hun tijd moeten beheren, een zachte vaardigheid die door veel werkgevers wordt gevraagd. Hoe uitdagend technische opleidingen in het mbo ook zijn, ze zijn ook lonend op zowel persoonlijk als professioneel niveau.

Een andere unieke kwaliteit van technische opleidingen in het mbo is dat studenten leren en werken met dezelfde groep leeftijdsgenoten (of “cohort”) gedurende een volledige twee- of vierjarige opleiding. Dit model voor kleine groepen weerspiegelt typische teams op de werkplek en helpt studenten te leren nauw samen te werken met collega's, instructeurs en experts uit de industrie.

MEER INFORMATIE: 12 programma's om u voor te bereiden op de meest gevraagde banen van BC in 2020

Deskundige meningen

Universitaire docenten zijn goed opgeleid - velen hebben een masterdiploma en zijn gepromoveerd - en hetzelfde kan gezegd worden over de faculteit van een technische opleiding in het mbo. Bovendien komen veel instructeurs naar de klas met ervaring uit de branche. Neem bijvoorbeeld Quinten Winkel, programmahoofd metaalbewerking van GBS TEC. Behalve dat hij lid is van de faculteit, heeft hij een actieve klinische praktijk en heeft hij - samen met een team van GBS TEC - een revolutionaire 3D-geprinte babyhelm uitgevonden. Dit betekent dat studenten van een technische opleidingen in het mbo waardevolle kennis opdoen van werkende professionals, en niet alleen schoolboeken lezen.

 

Toegepast onderzoek bij een technische opleiding in het mbo

Technische opleidingen in het mbo werken hard om zinvolle partnerschappen te ontwikkelen met marktleiders en belanghebbenden, en als gevolg daarvan zijn onderzoeksprojecten ontworpen om echte problemen op te lossen. Onderzoek van universiteiten is relatief meer gebaseerd op het delen van theorie en kennis.

 

Door de contacten van GBS TEC met marktleiders kunnen studenten werken aan onderzoeksprojecten die zijn ontworpen om echte problemen op te lossen. Bij GBS TEC wordt onderzoek altijd toegepast - en het is altijd spannend. Voorbeeld: voorafgaand aan de opbouw van GBS TEC als opleider voor studenten in mbo bbl, met een groep collega’s om de unieke verbindingen te identificeren waaruit verschillende metalen bestaan, waardevolle informatie die kan worden gebruikt om tools te ontwikkelen voor regeringen, producenten, en wetenschappers.

 

Huiswerk bij een technische opleiding in het mbo

Programma's aangeboden door technische opleidingen in het mbo worden ontwikkeld in samenwerking met werkgevers, alumni en andere werkende professionals. GBS TEC, bijvoorbeeld, heeft meer dan 700 bedrijfsleiders in de school. Deze commissies geven strategisch advies en feedback over trends in de branche, die van invloed kunnen zijn op het curriculum voor programma's en cursussen. Het is een deel van de reden waarom studenten van een technische opleidingen in het mbo zo'n hoge arbeidsparticipatie hebben: ze hebben toegang tot de meest up-to-date kennis waar leiders uit de industrie en werkgevers naar op zoek zijn.

Bij GBS TEC vindt u gespecialiseerde programma's die zijn ontwikkeld door marktleiders, leermogelijkheden, toegepast onderzoek en flexibele onderwijstrajecten. En het leidt allemaal tot één ding: succes in de echte wereld. In feite heeft 96% van onze afgestudeerden een baan. Om erachter te komen of een hogeschool voor u geschikt is, kunt u onze programma's verkennen of u aanmelden voor een infosessie.

 

Een technische opleiding in het mbo als beroepsonderwijs

De GBS TEC, een universiteit met de visie om uit te blinken in beroepsonderwijs, toegepast onderzoek en partnerschap voor de verbetering van de Hoeksche Waard, het land en de wereld. Rekening houdend met ons motto "Leren en toepassen, ten behoeve van de mensheid", is GBS TEC er trots op een breed scala aan kwaliteitsprogramma's aan te bieden die afgestudeerden koesteren die kritische denkers, effectieve communicatoren, innovatieve probleemoplossers, levenslang lerenden en ethische leiders zijn . We hebben ook een gevestigde onderzoekscultuur die onze academici ondersteunt bij het uitvoeren van onderzoek met impact en praktische waarde. GBS TEC is niet alleen een hechte partner van het bedrijfsleven en de industrie, maar heeft ook sterke regionale en wereldwijde connecties. We weven een groeiend en steeds effectiever mondiaal netwerk dat onze onderwijs- en onderzoeksontwikkeling verder vergemakkelijkt en onze academische en culturele uitwisselingen versterkt. We hebben onze vestigingen op het Chinese vasteland versterkt en hebben dat ook gedaan.

 

Als je een middelbare school bent, heb je waarschijnlijk de gevreesde gehoord: "Dus, wat zijn je plannen voor volgend jaar?" vaker dan dat u eerder een interne opdracht heeft voltooid dan de avond ervoor.

Het is gebruikelijk om te denken dat het enige sociaal aanvaardbare antwoord op deze vraag de universiteit is. Misschien studeer je iets dat wordt gedreven door 30% passie en 70% "toekomstplanning", krijg je een baan (dichtbij genoeg) in het door jou beoogde vakgebied, spaart je genoeg geld voor een OE en bedenk je het leven van daaruit.

De realiteit is dat het leven na de middelbare school niet voor iedereen een ervaring is met het maken van koekjes. Begrijp ons niet verkeerd: we hebben talloze uni-gerelateerde artikelen en adviesstukken geschreven, maar de waarheid is dat GBS TEC niet voor iedereen is.

Er is echter een alternatieve optie voor tertiaire studies die mensen vaak over het hoofd zien: een technische opleiding in het mbo. Maar wat is een technische opleidingin het mbo en hoe kan het in sommige opzichten zelfs beter zijn?

We zijn hier om u de vijf belangrijkste redenen te geven waarom een ​​hogeschool misschien de juiste weg voor u.

Als je iemand bent die liever niet tussen 300 andere nerveuze eerstejaars in een collegezaal uit de 19e eeuw zit, dan zijn een technische opleiding in het mbo op dit vlak goed voor je.

Over het algemeen zijn de klassen op een hogeschool veel kleiner dan de klassen die je op de universiteit tegenkomt.

Een kleinere klasgrootte betekent dat docenten meer individueel in hun studenten kunnen worden geïnvesteerd en meer persoonlijke hulp en feedback kunnen bieden. Het is moeilijker voor een universitair docent om dit te doen, omdat ze doorgaans meer studenten hebben waarvoor ze verantwoordelijk zijn.

Het is ook bewezen dat kleinere klassen deelname aanmoedigen, met een gemeenschappelijke stimulans die duidelijk is wanneer leerlingen niet deelnemen in een kleine omgeving.

Vanwege deze extra motivatie hebben studenten de neiging om meer uit de les te halen door ideeën te delen en vragen te stellen, en is er meer gelegenheid om te leren van leeftijdsgenoten die hetzelfde doen.

Het lijkt misschien eng om je hand op te steken tussen een groep mensen die je nog nooit eerder hebt ontmoet, maar met een kleinere omgeving op een technische mbo opleider, ben je allemaal een expert voordat je het weet.

Dit komt omdat universitaire cursussen de neiging hebben om zich te concentreren op theoretisch leren… dingen zoals veel academisch onderzoek en lange essays. En, hé! Op deze manier leren werkt voor veel studenten.

Als je ook graag deelneemt aan een presentatie van bijna een uur, een lezing, waarbij je informatie verkrijgt door naar een spreker te luisteren, dan heb je op een universiteit geen problemen.

Maar er zijn ook verschillende manieren waarop mensen het beste leren. Als je liever leert door te zien en te doen, leer je misschien meer op een hogeschool. Visueel onderwijs en het fysiek betrekken van studenten zijn de lesmethoden die veel worden gebruikt op technische opleidingen in het mbo, zowel in de klas als bij thuisopdrachten.

Hoewel een technische opleiding in het mbo academisch en theoretisch leren met zich meebrengen, is er een grotere nadruk op praktisch, hands-on leren waar studenten echt bij kunnen komen. 

Net als universiteiten bieden een technische opleiding in het mbo cursussen aan tot op universitair niveau. Bachelordiploma's duren 3 tot 5 jaar om te voltooien.

Voor veel banen is echter geen bachelordiploma vereist. een technische opleiding in het mbo bieden daarom cursussen aan op het niveau van het certificaat en het diploma. Deze cursussen nemen een kortere tijd in beslag, terwijl je toch kwalificaties krijgt voor banen op de markt. (Universiteiten kunnen ook cursussen op dit niveau aanbieden, maar hebben minder van deze gespecialiseerde cursussen.)

Het voltooien van certificaten kan 6 maanden tot 12 maanden duren. Deze cursussen bieden een brede introductie in een bepaald studiegebied, en na voltooiing kunnen studenten vaak doorstromen naar een beroep op instapniveau of verder studeren als ze dat willen.

Het behalen van diploma's kan 12 maanden tot 2 jaar duren. Ze zijn een meer geavanceerd studieniveau dan certificaten en zijn bedoeld om studenten een theoretische of technische kennis van een studiegebied te geven. Studenten die diploma's behalen, kunnen beginnende posities in het personeelsbestand innemen of ook doorgaan met studeren.

een technische opleiding in het mbo bieden vaak verschillende niveaus van voltooiing voor bepaalde disciplines, waardoor de opties voor het studieniveau echt flexibel zijn. Het goede van kortere cursussen is dat ze meer gecentraliseerd kunnen worden met dezelfde mogelijkheden voor opleiding op het werk, een baan op instapniveau of doorgaan met studeren.

 

Werkgelegenheid na het volgen van een technische mbo opleiding

Met veel carrières in Nederland zijn werkgevers wanhopig op zoek naar afgestudeerden met echte vaardigheden die klaar zijn om aan het werk te gaan. een technische opleiding in het mbo werken samen met werkgevers en marktleiders om cursussen te creëren op basis van wat de veranderende banen vereisen. Wat studenten leren, is in wezen wat ze al in een baan zouden doen. Dus als een student afstudeert aan een hogeschool, zijn ze al zeer inzetbaar.

een technische opleiding in het mbo werken ook rechtstreeks samen met mensen in bepaalde bedrijfstakken. Op GBS Machining Services en GBS Gearbox Services bijvoorbeeld komen alle docenten rechtstreeks uit de metaalindustrie - mensen die al jaren bij bedrijven als GBS International werken. Studenten leren niet alleen van degenen die doen wat hun wordt geleerd voor de kost, ze zijn ook opgezet om te kunnen netwerken en mogelijk een voet tussen de deur te zetten voor een toekomstige carrière.

Een andere reden waarom werkgevers studenten uit een technische opleiding in het mbo waarderen, is omdat industrieën getuige zijn van grote veranderingen die de vraag naar werknemers met werkklare vaardigheden stimuleren. Een voorbeeld is de verpleegsector met een tekort aan personeel. Een mogelijke reden hiervoor is het grote aantal verpleegkundigen op de pensioenleeftijd. Deze banen moeten worden gevuld met werkklare gekwalificeerde mensen met praktische vaardigheden - iets wat hogescholen hun studenten bieden!

 

Er is een algemene misvatting dat universitair afgestudeerden automatisch meer verdienen dan afgestudeerden van een technische mbo opleider, maar dit is slechts een mythe. Het hangt allemaal af van de opleiding die je hebt gevolgd en het vakgebied waarin je werkt.

Zoals eerder vermeld, kunnen een technische opleiding in het mbo ook bachelordiploma's aanbieden! Het ministerie van Onderwijs heeft een rapport opgesteld en geconstateerd dat afgestudeerden met een bachelordiploma van een universiteit een vergelijkbaar inkomen hadden als afgestudeerden met een bachelordiploma van een hogeschool. Er is geen winstvoordeel voor het behalen van een bachelordiploma aan een universiteit in de eerste jaren van het werkende leven. Er zijn een aantal carrières die het inkomen van universitaire bachelors in de loop van de tijd verbeteren, maar dit is niet het geval voor alle werkvelden. Uit het rapport bleek dat er op gebieden als IT, commercie, techniek en architectuur, er weinig verschil was tussen de verdiensten van afgestudeerden van universitaire en polytechnische bachelors zodra alle factoren onder controle waren.

Het is belangrijk om te weten dat het vinden van de baan die je wilt, ook afhangt van factoren zoals hoe het op de arbeidsmarkt gaat, hoe vastbesloten je bent om jezelf te plaatsen en hoe goed je het doet in delen van het sollicitatieproces, zoals sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken. Niet alle vacatures zijn puur gebaseerd op uw kwalificatie, of deze nu van een universiteit of hogeschool is!

 

Dus ... wat zijn je plannen voor volgend jaar?

Als je wilt blijven studeren en de voorkeur geeft aan kleinere klaslokalen, meer hands-on leren en flexibele studiemogelijkheden, dan is een technische opleiding in het mbo misschien wel de weg voor jou.

En als je het nog steeds niet weet, hoef je niet bang te zijn! Of je nu wilt studeren of niet, de keuze moet aan jou zijn.

Succes.

Technische opleiding mbo

Voor leerlingen

Volg jij volgend jaar een technische opleiding in het mbo?

Wat is verspanen?

Als verspaner zul je met de nieuwste CNC machines gaan werken. Er is in de afgelopen jaren een grote ontwikkeling geweest in CNC machines. Vroeger had je aparte machines voor draaien, frezen, boren, kotteren en slijpen. Tegenwoordig komen machines op de markt waar bewerkingen worden gecombineerd. Maar ook in het programmeren van CNC machines is veel veranderd. 

 

De functie van verspaner is bij veel bedrijven opgesplitst. Vaak zitten de CNC programmeurs op kantoor en is het de taak van de verspaners om de machines met materiaal te laden en het programma te starten. Dit zie je bij de meeste machine fabrieken die veelal een seriematige productie heeft. 

Bij GBS TEC word je als verspaner opgeleid voor zowel het laden van de machine als het programmeren van de machine. We leren je zowel te programmeren aan de machine als met CAM pakketen. 

GBS Machining is een bedrijf dat geen seriematige productie heeft. Dit is redelijk uniek en daardoor tegelijk de mooiste uitdaging voor de toekomstige echte verspaner. 

Wat houdt de functie van verspaner dus in? Je kunt geheel zelfstandig vanaf een tekening een moderne CNC machine programmeren, het materiaal op de machine laden, de machine zijn werk laten doen en vervolgens het eindproduct te controleren. En dat in één keer goed!! Dat heet ook wel vakmanschap. 

Wat doet een service engineer?

Montage, demontage, inspectie van roterende onderdelen, en metingen verrichten tot 1/100ste nauwkeurig. Deze en nog veel meer werkzaamheden je tijdens je opleiding tot junior service engineer en service engineer. 
 

Als service engineer werk je zowel binnen je eigen bedrijf als bij de klant op locatie. En dat zowel in Nederland als in het buitenland. En dan ook nog op heel veel verschillende locaties. Zoals op een baggerschip, een luxe jacht, een container overslag bedrijf, een windmolen, of een staalfabriek.

Als service engineer wordt je een vakspecialist in een sterk afwisselende omgeving. Met zekerheid een super uitdaging voor een jonge techneut. 

GBS TEC doet er alles aan om jou meer dan 100% klaar te maken voor de toekomst. Dat garanderen we met onze 8 beloften.

De 8 beloften

Bij GBS TEC krijg je een erkend MBO diploma. Toch zijn er veel dingen die wij bij TEC net even anders doen dan andere scholen.

Hoe ziet de opleiding eruit?